[GALERIE FOTO] După două mii de ani, dacii şi romanii s-au întâlnit la Chişinău

După două mii de ani, dacii şi romanii şi-au dat întâlnire din nou, în după amiaza zilei de ieri, în scuarul Teatrului de Operă şi Balet din Chişinău. De data aceasta, însă, micul război înscenat a fost câştigat  de daci.

Chişinăuienii au putut vedea nu doar luptele corp la corp, dar şi o demonstraţie de costume, drapele de luptă si arme geto-dace. Spectatorii au rămas fascinaţi de reconstituirea istorică, atât a vieţii cotidiene a strămoşilor neamului românesc, cât şi aventura războinicilor sarmaţi şi a cuceritorilor romani.

Reprezentaţia a fost pregătit de către Asociaţia “Terra Dacica Aeterna” din Cluj-Napoca, România.

Acţiunea a fost dedicată împlinirii a 95-a de la Unirea Basarabiei cu România şi a fost organizată de Institutul Cultural Român în colaborare cu Platforma Civică “Acţiunea 2012”.

Foto: Nicolae CUŞCHEVICI

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

 1. sergiu

  foarte frumos spectacol. Multumesc pentru interesanta lectie de istorie facuta de Terra Dacica Aeterna!

 2. Sakartvelo

  Cam putini spectatori in jur.
  Publicitatea in prealabil din ziare
  nu a fost la nivel !

 3. adi

  Speram ca asta sa fie doar un inceput.
  Sakartvelo – te cred ca n-a fost publicitate, ce te asteptai de la mass-media controlata de rusii lui Voronin? fara suparare..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *