Franţa va mobiliza 10 000 de militari pentru a proteja „punctelor sensibile”

Franţa va mobiliza 10 000 de militari pentru a asigura securitatea „punctelor sensibile de pe teritoriul” ţării, după atentatele de la Paris, a anunţat luni ministrul Apărării, Jean-Yves Le Drian, notează AFP.

Preşedintele Francois Hollande le-a cerut forţelor armate să participe la securitatea punctelor sensibile de pe teritoriul ţării, a declarat Le Drian, în urma unei reuniuni pe tema securităţii interne la Palatul Elysee. El a menţionat „amploarea ameninţărilor” care planează în continuare asupra ţării.
Potrivit lui Jean-Yves Le Drian, mobilizarea a început în această dimineaţă şi va continua. Ministrul Apărării nu a spus care sunt punctele sensibile ale țării.

Menționăm că aproape 5 000 de poliţişti şi jandarmi francezi au fost mobilizaţi, începând de luni, pentru a proteja cele 717 şcoli şi lăcaşuri de cult evreieşti din ţară, iar căutarea continuă pentru găsirea cel puţin a unui complice al autorilor atacurilor de la Paris.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *