[FOTO] Veşnicia de la Cureşniţa. Hristos a Înviat!

Zinaida Porcescu din Cureşniţa, raionul Soroca, a întâmpinat astăzi sărbătoarea de Paşti pentru a 92-a oară în viaţă.  A postit şi s-a pregătit de Lumina Învierii cu drag şi credinţă în bine, chiar dacă a dus o viaţă plină de dificultăţi. Astăzi s-a bucurat din nou de Înviere şi a adresat gânduri bune nepoţilor şi strănepoţilor, celor din Soroca, dar şi celor stabiliţi în Franţa sau SUA.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

  1. ion

    E un sat cu priveliști INEDITE de pe Valea Nistrului. Ar fi meritat sa fie o zona turistica reprezentativa la fel ca Orheiul Vechi. Pana la 1918 avuse circa 13 mori pe apa, reprezenta industria aproape toată morăritului a Sorocii si era direct subordonat ca suburbie autorităților orașului. Centrul noii eurozone economice transfrontaliere “Nistru”/”Dniester” ar fi trebuit sa fie nu orașul Vinița al Ucrainei, departe de Nistru, ci orașul Soroca, care demult trebuia declarat cu statut de MUNICIPIU, la care sa i se alăture ca suburbie si ca zona de agrement si satul Cureșnița(in 1918-1940 – General Poetaș), baștina compozitorilor Eugen Coca si Alexandru Ranga, a academicianului Demir Dragnev etc.

  2. Vitalie Vovc

    Din pacate, la lista oamenilor ilustri originari din Curesnita suntem nevoiti sa punem punct. Scoala din acest sat care are peste 100 de ani si care a supravietuit la 2 razboaie mondiale, foametei, colectivizarii si altor urgii, nu a rezistat in fata “viitorului optimizat”…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *