[FOTO] Așa creștem Moldova. După Plahotniuc, și Marian Lupu strânge mâna unui INCULPAT, prins cu 15500 de euro mită

Andrei Bătereanu, tânărul prins, în octombrie 2013, de către Centrul Național Anticorupție cu mită de 15.500 de eur0, bani pe care-i solicitase de la o tânără, Cristina Popa, pentru a-i aranja, cu funcționari de la Primărie, eliberarea unei autorizații de construcție pentru un loc de agrement, „Terasa pe apă” a postat o fotografie în care apare alături de liderul PDM, Marian Lupu. Cei doi își strâng respectuos mâna, iar Bătereanu scrie lângă fotografie:”Creștem Moldova”.

988418_399119196904561_6684922093557260654_nInițial, Bătereanu apărea și în lista PDM-ului pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, oferită și publicată de instituțiile mass-media din țară, dar și pe site-ul e-democracy.md. Ulterior, el s-a retras din cursa electorală, din proprie inițiativă.

În octombrie 2013, Bătereanu era reținut în flagrant de către CNA cu 15500 de euro, bani pe care-i solicitase de la o tânără, Cristina Popa, pentru a-i aranja, cu funcționari de la Primărie, eliberarea unei autorizații de construcție pentru un loc de agrement, „Terasa pe apă”. Deși Bătereanu declara în presă că este victima unui dosar la comandă, în realitate, el și-a recunoscut integral vina. Conform sentinței emise de către magistrata Angela Catană de la Judecătoria sect. Centru pe 11 iunie 2014, Bătereanu a fost judecat în baza acordului de recunoaștere a vinovăției. Ținând cont de acest lucru, magistrata i-a aplicat o amendă de 1000 unități convenționale (u. c.), echivalentul a 20 de mii de lei.

Acum, dosarul este examinat la Curtea de Apel (CA) Chișinău. Ultima ședință a fost pe 30 octombrie 2014, următoarea fiind programată pentru luna decembrie.

489-plahotniuc2Nu este pentru prima dată când lideri ai PDM apar lângă inculpați. În septembrie, Vlad Plahotniuc, prim-vicepreședintele formațiunii a apărut în mai multe fotografii alături de inculpatul Constantin Țuțu, judecat într-un dosar aflat pe rol la Judecătoria Orhei pe faptul omorului lui Alexei Veretca, în Codrii Orheiului. Familia victimei susține că acel dosar este tergiversat.

sursa foto: facebook.com


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

12 comentarii

 1. Maxim

  In cazul lui Tutu nimic pina acum nu a fost demonstrat. Voi stiti de prezumtia nevinovatiei?

 2. Ana

  vai si vai de tara asta, ..nu vedem degraba regula,…cum sa-l crezi pe acest lupu ????daca el numai minciuni spune si el singur nu stie cine este.,

 3. Andrei

  este evident că acest articol, exact ca şi învinuirile aduse acestor persoane, sunt făcute la comanda “cuiva”, care este scopul unei asemenea informatii care este lipsita de probe reale si care nu este aprobata de judecata? să fim serioşi.. în ajun de alegeri aşa articole.. nu văd nici un motiv să am încredere într-o sursă de acest tip

 4. Tina

  Nu mai vorbiti atita ca nu stiti nimic,cauti-va de treaba si nu scriti prostii ca oamenii astea sunt uniti,sinceri si au ideei mari pentru tara asta !
  Sa ii sustinem si sa ii incurajam ar trebui,eu il cunosc personal pe Batereanu si pot afirma ca e om cu cuget si simt omenesc,asaca fiti mai inteligenti si nu indrugati prostii , zi buna la toti,si gura mica . 😉

 5. Doina

  Nu cred shi nici nu voi crede in asa prostii,pursisimplu asta e o provokare de tip prost,,nu are ce face cineva..

 6. Diana

  Pe bune? cineva mai bine a face actiuni care ar aduce beneficii tari , ci nu ar posta articole lipsite de probe si care pur si simplu stirnesc zimbete …mai bine a-ti trece de la vorbe la fapte…

 7. VASILE VATAN

  ACEST INDIVID A AVUT DESTUI BANI PENTRU AL MITUI ŞI PE GURIN.IATĂ DE-CE NA FOST DEMONSTRATĂ CRIMA.

 8. afaceristu

  Individu acesta Andrei Bătereanu, umbla ca o lepadatura dintr-un partid in altul, si linge fundurile politicienilor. În perioada anilor 2008-2009 a fost membru de partid PLDM, preşedintele organizaţiei de tineret a PLDM, făcea propagandă a partidului prin toate cluburile deţinute de fostul deputat PLDM Călin Vieru în capitală. În 2009 apare în toate video-urile de pe 7 aprilie din piaţă, numai în preajma lui Filat, deoarece era în calitate de pază de corp, îl apăra de pietrele care zburau spre Preşedinţia RM. La fel a fost pază de corp mulţi ani la rînd a fostului deputat PLDM Călin Vieru. Este la fel un “sportsmen”, care umbla la “trenerovca” si apoi ia “obedu”, nustiu cum de nu a ajuns în perioada aceea 2008-2009 printre primii pe listele PLDM, ca să poată să ajungă şi el în parlament în calitate de deputat. În 2014 cu PDM deja, acuma iar dă tîrcoale la partid. Iată aşa creştem Moldova!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *