[FOTO] Festivalul Mărțișor la Paris 2014 – un eveniment de excepție în diasporă

Parizienii au avut parte de două spectacole excepționale derulate sub egida Mărțișorului pe 1 și 2 martie. Un important număr de artiști din R. Moldova au încântat week-endul trecut publicul din Paris cu cele mai alese mostre ale cântecului și dansului românesc din Basarabia.
paris_martisor2014_4

În prima zi a Festivalului pe scena Espace Reuilly din Paris au evoluat grupurile artistice de la Centrul de Creație a Copiilor „Floarea Soarelui” din Chișinău. Copiii din ansamblul de dans „Mărțișor” au încins sala prin ritmurile dânselor populare, din repertoriul lor nelipsind “Călușarii” și „Ciuleandra”, ansamblul vocal „Baladă” au interpretat cîntece legate de obiceiuri ancestrale (cîntece de păstorie, de cătănie, etc.).

A două parte a concertului din 1 martie a culminat cu prestația fantastică a inegalabilului Vali Boghean & Band.

Ziua a două a continuat cu un recital plin de foc și vervă, ținut de maestrul Mihai Ciobanu, împreună cu tinerii artiști din Chișinău.

Ada Panciuc, o spectatoare a menționat: „Am fost la ambele concerte, foarte frumos au evoluat toți, copiii erau minunați, emoții pozitive și bucurie de a revedea dansurile și muzică noastră, de a cântă și dansa împreună (cunoașteți moldovenii – când aud o horă, nu pot sta pe loc)”, a spus spectatoarea.

Vasile Calmațui, președintele Clubului Liberal Paris a precizat că „Pentru organizarea acestui Festival am trecut prin mai multe greutăți dar am reușit să organizăm un eveniment de calitate care a bucurat și unit pe toți cei prezenți. Iar tinerii din Chișinău a avut posibilitatea să vadă Parisul și să fie încurajați în păstrarea valorilor neamului nostru”.

Festivalul a fost organizat de către Clubul Liberal Paris, cu sprijinul asociațiilor partenere.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *