Embargoul rus lasă astronauţii fără hrană

Embargoul rus, impus produselor din SUA şi UE, ca răspuns la sancţiunile occcidentale faţă de politica Moscovei în Ucraina, riscă să lase astronauţii americani şi europeni, ce se află pe Stația Spațială Internațională (SSI), fără hrană.

Potrivit agenţiei ruse de ştiri Interfax, care citează surse din cadrul Agenţiei Federale Spaţială Rusă, au anunţat că autocarele cu produse au rămas blocate la vama rusă. Produsele urmau a fi transportate în spaţiu la bordul unei nave ruse, a cărei lansare este preconizată pentru luna viitoare. Reprezentanţii Agenţiei spun că au făcut mai multe solicitări ca hrana astronauţilor să nu cadă sub incidenţa embargoului, însă oficialii ruşi nu au reacţionat nicicum. Dacă problema nu va fi rezolvată oficialii ruşi din domeniul spaţial dau asigurări că cosmonauţii ruşi de pe SSI au destule alimente şi nu vor permite colegilor occidentali să moară de foame. În prezent pe Stația Spațială Internațională activează trei astronauţi ruşi, doi americani şi o astronaută din Italia.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *