Droguri sintetice şi vegetale, ascunse într-un garaj

Oamenii legii au deconspirat „o speluncă” de droguri sintetice într-un garaj din sectorul Buiucani. Poliţiştii au reţinut la faţa locului patru indivizi, cu vârstele cuprinse între 24 şi 29 de ani, domiciliaţi în capitală, care ar fi fost implicaţi la prepararea, comercializarea şi consumul de droguri de tip vegetal şi sintetic.

Astfel, au fost depistate şi ridicate substanţe narcotice sub formă de praf, granule şi marijuana, precum şi pastile cu efect psihotrop. La fel, s-a găsit şi utilajul destinat pentru prepararea şi întrebuinţarea drogurilor. Ulterior, poliţiştii au depistat o armă pneumatică cu lunetă şi un pistol, fără acte de provenienţă sau permise.

Indivizii au fost escortaţi la sediul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, unde vor fi audiaţi de către ofiţerul de urmărire penală. În context, vor fi făcute mai multe expertize pentru a stabili cu exactitate tipul şi conţinutul substanţelor depistate. Pe marginea acestui caz se va iniţia un proces penal sub aspectul circulaţiei ilegale a substanţelor narcotice. Legislaţia în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 până la 15 ani.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *