Dosare ZdG:Deputaţi, miniştri, consilieri, judecători, oameni de afaceri — vânătorii „de elită” din „Pădurea Domnească”

Miniştri, deputaţi, judecători, împreună cu alţi funcţionari de rang înalt şi oameni de afaceri, au participat de-a lungul timpului la vânătoare în Rezervaţia Naturală „Pădurea Domnească”. Majoritatea dintre ei spun că nu simt nicio vină, chiar dacă nu ştiu cu siguranţă dacă vânătoarea la care au participat a fost una de selecţie sau una obişnuită. Sunt, însă, şi vânători care admit că au încălcat legea. Astfel, deputatul Iurie Apostolache, care face parte din comisia care investighează circumstanţele decesului lui Sorin Paciu, participant şi el, în 2010, la o vânătoare în „Pădurea Domnească”, recunoaşte că acea vânătoare a fost ilegală.

În aceste zile, politicienii se întrec în declaraţii vis-a-vis de participarea unor demnitari, de-a lungul vremii, la vânătoare în „Pădurea Domnească”. Marian Lupu spune că vrea să ştie cine-s acele persoane, Dorin Chirtoacă susţine că acolo a vânat în trecut şi fostul preşedinte, Vladimir Voronin, pe când PCRM se afla la guvernare. ZdG a intrat în posesia unor documente care demonstrează că, în ultimii ani, în Rezervaţia Naturală „Pădurea Domnească” au fost organizate multiple partide de vânătoare, la care au participat diverse persoane cu funcţii importante în stat. Cu siguranţă, asemenea liste, care nu sunt încă publice, mai există.

Continuarea o citiți AICI.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.