Dezbateri despre stemă şi drapel la Orhei

Potrivit unei decizii aprobate de curând de către consilierii orăşeneşti, oraşul Orhei va avea simbolică proprie – stemă şi drapel, care au scopul de a asigura remarcarea distinctivă a oraşului în raport cu alte unităţi teritorial-administrative.

Revenirea după 15 ani la problema stemei şi drapelului oraşului Orhei a fost impulsionată de perspectiva primirii sprijinului financiar din partea Fundaţiei Soros Moldova, pentru crearea site-ului oraşului Orhei.

După cum a explicat primarul Vitalie Colun, donatorul a cerut ca beneficiarul – administraţia locală, să-şi prezinte simbolurile – stema şi drapelul, ca şi elemente necesare pe site-ul oficial al oraşului.

Sursa: Cuvântul


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. vlad

    PARE-MI-SE,OR.ORHEI ARE SIMBOLICA ISTORICA…A se vedea studiul istoric al doctorului in istorie DINU POSTARENCU…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *