„Decizia Charlie Hebdo de a publica noi caricaturi cu Mahomed este extrem de stupidă”

Postul de radio al organizaţiei teroriste Stat Islamic în Irak şi Siria consideră „extrem de stupidă” decizia revistei Charlie Hebdo de a publica noi caricaturi ofensatoare cu Profetul Mahomed.

Revista satirică Charlie Hebdo a publicat miercuri, pe prima pagină, o caricatură cu Profetul Mahomed, reprezentat cu lacrimi în ochi şi ţinând o pancartă pe care scrie „Sunt Charlie”, slogan utilizat în semn de solidaritate după atacul care a vizat pe 7 ianuarie publicaţia franceză, soldat cu 12 morţi.

„Această publicaţie atee încearcă din nou să exploateze evenimentele pentru a obţine beneficii materiale, vânzând o ediţie care îl insultă pe Profetul Mahomed”, adaugă Al-Bayan, scrie AFP.
Menționăm că primul număr după atacul armat a fost scos într-un tiraj de 3 milioane de exemplare, comparativ cu cele 60.000 care erau până atunci.

Amintim că Atacul comis pe 7 ianuarie la sediul revistei satirice Charlie Hebdo s-a soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi. Printre victime se numără directorul publicaţiei, Stéphane Charbonnier (Charb), şi alţi trei cunoscuţi caricaturişti – Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) şi Georges Wolinski (Wolinski). Atacul a fost revendicat şi de reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic în Irak şi Siria şi de organizaţia Al-Qaida în Peninsula Arabia. Revista satirică Charlie Hebdo s-a remarcat de-a lungul timpului prin ironizarea Profetului Mahomed şi a altor elemente religioase, în principal islamice, publicaţia primind, ca reacţie, o serie de ameninţări teroriste.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

 1. Adriana

  Și eu consider că e o decizie stupidă. Optez pentru libertatea exprimării în limita bunului simț. De ce trebuie să-i provoace și să moară și alți oameni nevinovați?!!! Sunt lucruri sfinte pentru cineva și trebuie respectat acest lucru.

 2. Alex

  @ Adriana, sunteti intr-o linie de gandire cu organizatiile teroriste globale. Super.

  Ce se intampla daca maine budistii spun ca e ofensator sa mancam carne de vita si incep a exploda toate televiziunile unde se arata cum se prepara bucate din vita? Sunt lucruri sfinte pentru ei, unica diferenta fata de extremisti e ca sunt pacifisti budistii astia si nu se baga regulile lor tuturor in gat.

 3. Geo

  Corect, @ALEX, iar carnea de porc ne este interzisă de islamiști, așa că după ideie trebuie să mâncăm doar frunze și să ne întoarcem în copaci. Dar în altă ordine de idei Dumnezeu nu are nevoie de apărare, el se poate apăra singur, pentru că este Dumnezeu și cu atât mai mult Dumnezeu nu dorește ca cineva să omoare oameni în numele său.

 4. DDD

  “în limita bunului simț” deja e cenzura care nu are nimic in comun cu libertatea de exprimare, valoare fundamentala in Franta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *