De ,,Ziua Limbii Române” se cântă la Bucureşti şi la Chişinău

La 31 august, Ziua Limbii Române va fi sărbătorită prin organizarea unor concerte pentru prima dată simultan la Bucureşti şi la Chişinău.  La 31 august 1989, când limba română a fost proclamată drept  limbă de stat şi a fost legiferată trecerea la scrierea în grafie latină, în R. Moldova se sărbătoreşte Ziua Limbii Române.

Evenimente festive se desfăşoară în fiecare an printr-o serie de manifestări culturale variate (concerte, expoziţii de fotografii, conferinţe). Pentru a păstra vie conştiinţa identităţii naţionale, miercuri, 31 august 2011, cu ocazia Zilei Limbii Române, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău şi în Piaţa Universităţii din Bucureşti, nume sonore ale muzicii precum Ștefan Bănică Jr, Iris sau Grigore Leșe vor urca pe scenă şi vor adresa un mesaj pentru sensibilizarea opiniei publice cu privire la importanţa limbii române ca marcă a identităţii neamului românesc.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

 1. costel

  in curind vom cinta si dansa hora uniri nemului romanesc ,cu dumnezeu inainte frati romanii pt unirea si rintregirea patriei mama romania mare

 2. dacul

  Pana la unire cele doua tari trebuie sa faca niste pasi:Apropierea legislatiei,apropierea sistemului energetic,paza comuna a granitelor ,circulatia libera intre cele doua tari,legea invatamantului,etc…
  Dar vad ca nu se face nimic ……

 3. VLAD NICU

  ATENTIE:
  SA NU UITATI SA PUNETI LA MICROFOANE SI CANTECELE PATRIOTILOR MARTIRI PT. RE-UNIREA CU ROMANIA MARE – DOINA SI ION ALDEA TEODOROVICI, OMORATI MISELESTE IN OCT.1992.

 4. vera

  Portretele celor, ce s-au gertvit cu trup si suflet la 7 aprilie 2009, pierzindusi viata, sanatatea, sa fie afisate peste tot, sa impinzeasca zarea, sa-i stie lumea pe suferinzi si martiri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *