De ,,Ziua Limbii Române” se cântă la Bucureşti şi la Chişinău

La 31 august, Ziua Lim­bii Româ­ne va fi săr­bă­to­ri­tă prin orga­ni­za­rea unor con­cer­te pen­tru pri­ma dată simul­tan la Bucu­reş­ti şi la Chi­şi­nău.  La 31 august 1989, când lim­ba româ­nă a fost pro­cla­ma­tă drept  lim­bă de stat şi a fost legi­fe­ra­tă tre­ce­rea la scri­e­rea în gra­fie lati­nă, în R. Mol­do­va se săr­bă­to­reş­te Ziua Lim­bii Româ­ne.

Eve­ni­men­te fes­ti­ve se desfă­şoa­ră în fie­ca­re an printr-o serie de mani­fes­tă­ri cul­tu­ra­le vari­a­te (con­cer­te, expo­zi­ţii de foto­gra­fii, con­fe­rinţe). Pen­tru a păs­tra vie conş­ti­inţa iden­ti­tă­ţii naţio­na­le, mier­cu­ri, 31 august 2011, cu oca­zia Zilei Lim­bii Româ­ne, în Pia­ţa Marii Adu­nă­ri Naţio­na­le din Chi­şi­nău şi în Pia­ţa Uni­ver­si­tă­ţii din Bucu­reş­ti, nume sono­re ale muzi­cii pre­cum Ște­fan Băni­că Jr, Iris sau Gri­go­re Leșe vor urca pe sce­nă şi vor adre­sa un mesaj pen­tru sen­si­bi­li­za­rea opi­ni­ei publi­ce cu pri­vi­re la impor­tanţa lim­bii româ­ne ca mar­că a iden­ti­tă­ţii nea­mu­lui româ­ne­sc.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

 1. costel

  in curind vom cin­ta si dan­sa hora uni­ri nemu­lui roma­ne­sc ,cu dum­ne­zeu ina­in­te fra­ti roma­nii pt uni­rea si rin­tre­gi­rea patri­ei mama roma­nia mare

 2. dacul

  Pana la uni­re cele doua tari tre­bu­ie sa faca nis­te pasi:Apropierea legislatiei,apropierea sis­te­mu­lui energetic,paza comu­na a gra­ni­te­lor ,cir­cu­la­tia libe­ra intre cele doua tari,legea invatamantului,etc…
  Dar vad ca nu se face nimic ……

 3. VLAD NICU

  ATENTIE:
  SA NU UITATI SA PUNETI LA MICROFOANE SI CANTECELE PATRIOTILOR MARTIRI PT. RE-UNIREA CU ROMANIA MARE – DOINA SI ION ALDEA TEODOROVICI, OMORATI MISELESTE IN OCT.1992.

 4. vera

  Por­tre­te­le celor, ce s-au ger­tvit cu trup si suflet la 7 apri­lie 2009, pier­zin­du­si via­ta, sana­ta­tea, sa fie afi­sa­te pes­te tot, sa impin­zeas­ca zarea, sa-i stie lumea pe sufe­rin­zi si mar­ti­ri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *