Daunele provocate de condițiile meteo nefavorabile

La Centrul Operațional de Dirijare a Situațiilor Excepționale al Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale a avut loc ședința operativă prezidată de Iurie Leancă, prim-ministrul R. Moldova. Scopul ședinței a fost evaluarea situației create în urma condițiilor meteo nefavorabile de ninsoare și înzăpezire. În cadrul şedinţei, care a avut loc la 30 decembrie curent, s-au întrunit responsabilii instituțiilor de gestionare a situației create, fiind solicitată mobilizare în continuare a Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Transportului şi Infrastructurii Drumurilor și Ministerului Sănătății.

10865801_965730196789104_6494633131334164298_oÎn urma ședinței Prim-ministrul a vizitat Dispeceratul Integrat, unde șefii Direcției Situații Excepționale din zona sud și nord au raportat despre situația în teren și despre măsurile întreprinse. În zona de sud, conform raportului prezentat sunt antrenați peste 45 de angajați ai Serviciului Situații Excepționale la deblocarea și tractarea mijloacelor de transport, iar 30 autoturisme dintre care și autobuze au fost deblocate. Redericționarea, dar și deblocarea mai multor unități de transport pe anumite sectoare este efectuată de polițiștii Inspectoratului Național de Patrulare care sunt dislocați pe traseele dificile din țară.

În urma zăpezii și a viscolului puternic s-au creat condiții dificile de deplasare pe traseele Cahul – Giurgiulești în apropiere de localitatea Slobozia, Giurgiulești – Vulcănești, Cahul – Taraclia, segmentul Moscovei.

În urma vântului și zăpezii au rămas fără curent electric 21 de localități din 7 raioane. Parțial, a fost deconectată energia în suburbii din mun. Chișinău, dar și localități din raioanele Anenii Noi, Ialoveni, Strășeni, Cahul, Cimișlia și UTA Găgăuzia. Pentru reconectarea consumatorilor lucrează brigăzile specializate.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *