Curtea de Apel a scos formaţiunea „Patria” din cursa electorală

Partidul „Patria” a fost eliminat din competiția electorală. Astăzi, 27 noiembrie, Curtea de Apel Chişinău a decis să aprobe cererea Comisiei Electorale Centrale de a anula înregistrarea formaţiunii condusă de Renato Usatîi. Hotărârea nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiție.

Cel mai probabil, aceasta are termen până vineri seara să pronunțe o decizie definitivă, însă Usatîi afirmă că ştie deja că CSJ va menține decizia Curții de Apel. „V-am spus duminica trecută că Ion Pleşca (preşedintele Curţii de Apel) a fost sunat şi era de acord să ne scoată de la alegeri. Acum ştiu că şi Poalelungi (Mihai Poalelungi, preşedintele Curţii Supreme de Justiţie) a fost sunat şi este şi el de acord că să ne elimine”, declară Renato Usatîi.

Deşi înainte de judecată Usatîi a promis proteste masive în cazul unei decizii negative pentru partidul său, după pronunţarea sentinţei, acesta le-a cerut susţinătorilor săi să nu iasă la proteste, „pentru a evita provocările”, conform spuselor acestuia.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

 1. Valeriu Toma

  Curtea de Apel a luat o decizie corecta. Dar mai corect era daca era exclus si Dodon! Sa se faca dreptate 100%.

 2. Gab

  Votati PNL, votati ca in Romania! Sunt convins ca nu veti fi dezamagiti: daca reusiti sa aduceti PNL in Parlament, vor fi mari sanse ca 2018 sa ne gaseasca impreuna in Europa, intr-o singura TARA! Mai mare, mai puternica si mai prospera!

 3. ionel

  experimentul socialist sa terminat cu o distrugere si izgonire,cum in rest toate experimentele nu are importantà cum se chemau…tot se terminà ce a avut inceput
  a fost un gest crudel ,de a da posibilitate poporului sàrac sà fie la conducere….un jok crudel
  din nou se face asa cum dikteazà tabla de jok

  o persoanà simplà se orienteazà dupà situatie si ràspunde conform situatiei…nu are treabà

  pàcat cà acei care nu pricep nimik in jok se implikà si incà foloseste mindrie,urlete bazate pe idei fantome si false,care nu au nimik comun cu sufletul si existenta in general

  fie ca sà aveti asa cum ati dat,cà mare ràutate ati mai folosit…mamà dragà mii milà de sufletele vindute si perdute in acest jok murdar

 4. Anca

  Nu mai varsarilor lacrimi, ionel, pardon: ilica, bah-bah, puh-puh…si cum te mai camuflezi!
  Nu va pieri rusatai, filea, plaha, dondon, vorosca, rosca iuda…
  Rahatul pluteste si nu se acu da, nu dispare.
  Mordovorotul de rusatai încă va arată ce poate.
  Așteptați-va la ceva mai spurcat si mai mizer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *