Condamnat, convins cu împuşcături să nu evadeze

Un deţinut al Penitenciarului nr. 3 – Leova a încercat să evadeze. Tentativa sa însă a eşuat atunci când a înţeles că ar putea fi împuşcat de gardianul care l-a avertizat de mai multe ori, pentru ca, în final, să tragă un foc de avertizare.

În dimineaţa zilei de 6 iunie, ora 6.20, potrivit Departamentului Instituţiilor Penitenciare, deţinutul a încercat să evadeze din penitenciar prin escaladarea edificiilor de pază. Ignorând avertizările santinelei, acesta s-a îndreptat spre gardul de preîntâmpinare. Bărbatul s-a oprit doar atunci când plutonierul de justiţie de la post a efectuat un foc de avertizare în sus.

Deţinutul, în vîrstă de 40 de ani, a fost condamnat în 2008 în baza art. 186 al. 2 şi art. 287 al. 1 CP al Republicii Moldova (furt şi huliganism) la 7 ani şi 6 luni de detenţie. Materialele acumulate pe cazul dat au fost transmise colaboratorilor Comisariatului de Poliţie al raionului Leova.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *