Cu ce se ocupă fostele angajate ale Ministerului Justiției: Elena Grițco și Nina Cereteu

Elena Grițco și Nina Cereteu, foste angajate ale Ministerului Justiției se regăsesc pe lista Partidului „Patria”, una fiind a treia în listă, iar a doua, respectiv, a 13-a. În prezent, acestea lucrează în calitate de asistente juridice în cabinetul Avocatului „Igor Șeremet”, care, de asemenea, candidează pe lista partidului condus de Renato Usatâi.

646x404Totodată, Igor Şeremet este avocat în Cabinetul Avocatului „Igor Şeremet”, membru al Uniunii Avocaţilor din Moldova din anul 2010, arbitru în Curtea de Arbitraj de pe lîngă Asociaţia „AITA” din 2010, consultant în Centrul pentru Politici și Analize în Sănătate (Centrul PAS): august 2013 – prezent, precum și lector superior – la Catedra Drept Intenaţional şi Drept al Relaţiilor Economice Externe a Facultăţii de Drept a Universităţii de Stat din Moldova din 2012 (decembrie).

Amintim că, la mijlocul lunii iunie, două angajate de la Ministerul Justiției: Elena Grițco și Nina Cereteu, au susținut o conferință de presă împreună cu omul de afaceri Renato Usatâi. În cadrul conferinței, cele două foste funcționare din cadrul Direcției Organizații Necomerciale a Ministerului Justiției au spus că pregătiseră un răspuns pozitiv la solicitarea lui Renato Usatâi de a schimba denumirea Partidului Popular Republican, pe care l-a preluat de la Nicolae Andronic, în Partidul Nostru, însă, potrivit lor, ministrul Oleg Efrim le-a dat indicații să nu înregistreze noua denumire a partidului. Oleg Efrim a respins, la rândul său, aceste acuzații și a spus că aici e vorba de un conflict de interese, în cazul în care „două funcționare au apărut într-o conferință de presă cu un politician”, a spus ministrul Justiției.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *