„Coșmarul” prin care trece Franța

Franţa s-a confruntat, la 10 ianuarie curent, cu mai multe alerte false care au condus la evacuarea unui hotel de lângă Disneyland Paris şi a unor centre comerciale, pe fondul temerilor legate de terorism, relatează Le Parisien în ediţia electronică.

O femeie de aproximativ 30 de ani a strigat de la fereastra camerei sale din Sequoia Lodge că ea este Hayat Boumeddiene, soţia atacatorului de la Montrouge şi de la magazinul evreiesc din Paris. Ea a ameninţat că va arunca în aer hotelul, iar agenţii de securitate au alertat forţele de ordine. Poliţia a evacuat zona hotelului şi o parte a parcului de distracţii Disneyland Paris, situat în apropiere.

Poliţia, aflată în alertă maximă, a arestat-o pe femeia originară din Marsilia, care era în vacanţă în regiunea pariziană. Ea a fost plasată în arest preventiv şi va fi prezentată tribunalului din Meaux.

O alertă falsă cu bombă s-a înregistrat și la centrul comercial Carrefour din Villiers-en-Biere. O geantă suspectă a fost semnalată forţelor de ordine, care au intervenit în zonă şi au instaurat un dispozitiv de securitate. În urma verificărilor, s-a constatat că era vorba despre o geantă lăsată nesupravegheată de un client care îşi făcea cumpărăturile.

Un centru comercial Auchan a fost evacuat din cauza unui colet suspect, la Beauvais, în departamentul Oise, unde nivelul planului antiterorist Vigipirate a fost ridicat în urma atacului de la redacţia Charlie Hebdo. Clienţii au fost rugaţi să părăsească magazinul în calm, în aşteptarea geniştilor. „Cu siguranţă nu este nimic, dar am ales un maximum de precauţie, aşa că am evacuat şi aşteptăm geniştii”, a declarat un reprezentant.

În timp ce magazinul Auchan era evacuat, prefectul departamentului Oise, Emmanuel Berthier, detalia în faţa presei măsurile planului Vigipirate, la centrul comercial Cora din Saint-Maximin.

Franţa a trăit 53 de ore de coşmar, de la atentatul comis miercuri la redacţia Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi, până la luarea de ostatici sângeroasă de vineri, dintr-un magazin evreiesc din Paris.

Sursa: Mediafax


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *