Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Condițiile meteorologice provoacă schimbări în…

Condițiile meteorologice provoacă schimbări în activitatea punctelor de trecere la frontiera cu Ucraina și România

Condițiile meteorologice au cauzat schimbări în activitatea punctelor de trecere de la frontiera cu Ucraina. Partea ucraineană a sistat temporar intrarea și ieșirea prin punctul de trecere Lesnoe, astfel toți călătorii sunt încurajați să evite traversarea punctului Săiți-Lesnoe. De asemenea, persoanele care şi-au planificat traversarea frontierei prin punctele de trecere Cahul-Oancea și Giurgiulești-Galați, urmează să se folosească de serviciile altora, dislocate în această direcţie. Autoritățile cu atribuții la frontiera română au anunțat că din cauza condițiilor climaterice au fost închise unele drumuri și participanții la traficul transfrontalier sunt nevoiți să rămână blocați în punctele nominalizate, până la redresarea situației.

big-sute-de-camioane-asteapta-la-punctele-de-frontiera-intre-bulgaria-si-romaniaToate punctele de trecere atât de la frontiera cu Ucraina, cât și cu România, actualmente, activează în regim normal, condițiile meteo nu au influențat nici într-un fel fluxul de persoane și mijloace de transport. Totodată, șoferii unităților de transport, masa cărora depășește 3,5 t, sunt rugați să evite punctul de trecere Leușeni- Albița, pe partea română, o porțiune de drum – Albița-Crasna este restricționată.

Reamintim că, pentru a evita formarea rândurilor de persoane şi transport, precum şi pentru a reduce timpul de aşteptare la controlul de frontieră, încă de la 15 decembrie, polițiștii de frontieră activează după un regim aparte.

Astfel, pentru a face față afluxului de călători, a fost suplimentat numărul inspectorilor care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, atât pe sensul de intrare în ţară, cât şi pe cel de ieșire. La fel, numărul echipelor mobile antrenate la supravegherea frontierei de stat a fost mărit, iar în vederea prevenirii şi combaterii infracționalității transfrontaliere, Poliția de Frontieră și-a intensificat relaţiile de conlucrare şi colaborare cu subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne, cu organele administrației publice locale, inclusiv cu instituțiile de frontieră din țările vecine.

Totodată, au fost făcute mai multe modificări în programul activităților cotidiene, ofițerii care au o pregătire specială în efectuarea controlului actelor, vor fi repartizați, la necesitate, în cele mai „active” puncte de trecere atât de la frontiera moldo-română, cât și la cea moldo-ucraineană, concomitent va fi pusă în practică și tehnica portativă de citire a documentelor de călătorie, inclusiv şi cea de citire a paşapoartelor biometrice.