Cine va transporta gazele prin conducta Iaşi-Ungheni?

Consiliul de Administrație al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a emis marti,, 6 ianuarie, o hotărâre prin care a decis să elibereze, la cerere, întreprinderii de stat ”Vestmoldtransgaz” o licență pentru transportul gazelor naturale. ”Vestmoldtransgaz” va presta, în baza licenței primite, serviciul de transport al gazelor naturale prin intermediul gazoductului Iași – Ungheni pe care îl gestionează.

Licența respectivă a fost acordată pe un termen de 25 de ani. ”Vestmoldtransgaz” este a doua întreprindere din Republica Moldova care va deține licență pentru transportul gazelor naturale.

Întreprinderea de stat ”Vestmoldtransgaz” a fost creată în temeiul unei hotărâri de Guvern în iunie 2014. Ea are sarcina de a asigura întreținerea segmentului gazoductului Iași – Ungheni de pe teritoriul Republicii Moldova și a stației de măsurare a gazelor, precum și de a efectua la necesitate reparația capitală a acestor active. Construcția gazoductului Iași – Ungheni cu o lungime de 44 km a fost finalizată în august 2014 și a costat 26 mil. Euro.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *