Burse în euro pentru artiştii din R.Moldova

Institutul Cultural Roman din Paris ofera burse de 1.500 de euro si rezidente pe perioade de pana la doua luni artistilor din Republica Moldova. Pentru sesiunea de iarna a programului, termenul limita de depunere a candidaturilor este 1 noiembrie.
Programul ofera profesionistilor de cetatenie romana sau cetatenie moldoveneasca din diferite discipline umaniste pana la 2 luni de rezidenta, durata rezidentei fiind stabilita in functie de natura proiectului prezentat, se arata intr-un comunicat al Institutului Cultural Roman.

Programul ofera beneficiarilor romani si moldoveni posibilitatea de a se consacra, pe perioada rezidentei, exclusiv unei activitati de conceptie/creatie si productie, de a lucra in mediul cultural si profesional francez, si de a stabili contacte cu profesionisti din domeniul lor de actiune/

Artistii vor contribui la crearea unui fond de proiecte pe care Institutul Cultural Roman din Paris il va promova.

Beneficiarii au obligatia de a produce, la sfarsitul perioadei de rezidenta, un proiect remis conducerii ICR Paris. Creatiile produse in cursul acestei rezidente vor purta mentiunea “Realizat cu sprijinul Institutului Cultural Roman din Paris” si logoul institutului, in orice actiune publica.

Data limita de depunere a dosarelor de candidatura este 1 noiembrie, iar valoarea unei rezidente este de maxim 1.500 euro pe persoana pe luna sau 2.500 de euro pe persoana, pentru o perioada de doua luni. Institutul Cultural Roman acorda anual 12 pana la 24 de rezidente.

Printre castigatorii concursului de rezidente pentru perioada iulie-decembrie se afla eseista Alexandra Ciocarlie, pictorul Ghenadie Popescu sau poetul Arcadie Suceveanu.

Mai multe informatii privind domeniile pentru care se acorda bursele si documentele necesare candidaturii se afla pe site-ul Institutului Cultural Roman.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *