“Basarabia – pământ românesc”

Vineri, 15 iunie, de la ora 16.00, la Colegiul Național de Arte “George Apostu” din Bacău are loc vernisajul expoziției de pictură “Basarabia pământ românesc”. Inițiativa aparține unui grup de elevi din cadrul liceului și are ca scop popularizarea identității comune ale românilor de pe ambele maluri ale Prutului.

Vor fi expuse circa 20 de lucrări aparținând liceenilor băcăuani. Vlad Luca, elev în clasa a IX-a, a declarat: “Sperăm ca prin această expoziție să aducem mai aproape malurile Prutului și în anii ce vin să putem realiza visul cel mare: unirea”. Cele mai bune picturi ale elevilor vor fi premiate, prin sprijinul acordat de Institutul Frații Golescu și editura DocuPrint din Bacău.

Evenimentul este organizat sub egida Platformei civice Acțiunea 2012 și face parte dintr-o serie mai largă dedicată împlinirii anul acesta a 200 de ani de când Basarabia a fost ruptă din Principatul Moldovei. Raptul teritorial a fost realizat prin pacea semnată la 16 mai 1812 în Hanul lui Manuc din București între Imperiul Rus și Imperiul Otoman.

Sursa: Actiunea 2012


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *