AFP PHOTO / FRANCOIS NASCIMBENI

Au fost uciși presupușii atacatori ai jurnaliștilor de la Charlie Hebdo

Fraţii Chérif şi Said Kouachi au fost uciși în confruntările cu forţele de ordine franceze la sediul unei tipografii din localitatea Dammartin-en-Goële.

Cherif Kouachi a declarat, pentru postul BFMTV, că a fost finanţat de Al-Qaida din Yemen şi că a fost format de imamul Anwar Al Awaki, considerat unul dintre ideologii organizaţiei teroriste.

AFP PHOTO / FRANCOIS NASCIMBENIÎn timpul conversaţiei cu jurnalistul, teroristul a revendicat acţiunile sale, explicând „suntem apărătorii profetului”. Pentru el, jurnaliştii de la Charlie Hebdo nu erau civili, ci „ţinte”.

În timpul luării de ostatici, Amedy Coulibaly a sunat la postul BFMTV şi a declarat că s-a sincronizat cu fraţii Cherif şi Said Kouachi, care au comis atacul contra revistei Charlie Hebdo. De asemenea, Amedy Coulibaly a declarat că făcea parte din reţeaua teroristă Stat Islamic în Irak şi Siria, informează Mediafax.

Amedy Coulibaly, un islamist în vârstă de 32 de ani, a fost omorât în intervenţia forţelor de ordine la un magazin evreiesc din zona Vincennes (la periferia Parisului). În cursul zilei de 8 ianuarie curent, Amedy Coulibaly a omorât o poliţistă în zonă Montrouge din Paris. Conform autorităţilor, el încerca să atace sediul unui post de televiziune situat în sudul Parisului. Suspectul avea antecedente penale, el fiind arestat o lună în anul 2010, după ce fusese prins purtând o armă automată de tip Kalaşnikov.

Amintim că, la 7 ianuarie curent, a fost comis un atac armat la sediul revistei satirice Charlie Hebdo, ce s-a soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi, fiind revendicat de reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic în Irak şi Siria. Printre victime se numără directorul publicaţiei, Stéphane Charbonnier (Charb), şi alţi trei cunoscuţi caricaturişti – Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) şi Georges Wolinski (Wolinski). Publicaţia Charlie Hebdo primise o serie de ameninţări după ce publicase caricaturi cu Profetul Mahomed.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *