Au fost găsite primele „victime” ale noilor reguli ruse, impuse migranților

În Federația Rusă sunt organizate rainduri de depistare a muncitorilor străini, care nu au documentele în regulă, adică cei care nu se conformează noilor prevederi operate în legislația migrațională, informează postul de televiziune vesti.ru.

Printre cei reținuți este și un cetățean al R. Moldova, care a fost prins atunci când camionul de la Autosalubritate pe care-l conducea s-a blocat în zăpadă. În urma verificării, făcute de colaboratorii SFM, s-a constatat că moldoveanul nu avea nici patentă, nici permis de muncă. „Îl voi obține. Nu am reușit încă. Am venit recent în Rusia”, a explicat tânărul.

Amintim că începând cu 1 ianuarie 2015, Rusia a limitat termenul de legalizare a documentelor pentru migranţi. Astfel, cetăţenii străini care vor dori să muncească pe teritoriul acestui stat, vor avea la dispoziţie doar 30 de zile pentru a susţine examenele de cunoaştere a limbii ruse, dar şi să-şi perfecteze actele necesare pentru legalizarea şederii în Federaţia Rusă. Totodată, migranţii sunt obligaţi să se înregistreze pentru susţinerea acestor teste la cel mult o săptămână după intrarea pe teritoriul acestei ţări. Potrivit Congresului Diasporei Moldoveneşti de la Moscova, dacă va fi încălcat termenul, aceştia vor fi amendaţi cu 10-15 mii de ruble.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ion-ion

    Dupa ce acest guvern infantil si incompetent si intreaga clasa politica hapsana si corupta nu fac la noi in tara nimic pentru cetatenii cinstiti care, nu vor nimic altceva dechat un loc de munca si un trai decent, ar trebui macar in al 12-lea ceas sa faca ceva pentru acesti amarati si cel putin pe saitul ministerului de externe si in presa sa fie afisate si expuse conditiile legislative pentru migranti in acele tari unde munces in masa concetatenii nostri, ca sa stie oamenii unde se duc si ce obstacole au de trecut. Leanca cel putin sa nu uite ca 30% din PIB este asigurata de banii trimisi acasa de aceste persoane ca alt fel ar vai de capul nostru ca tara cu asa guvern si asa primu ministru cu capul mare pe un bat de rasarita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *