Anastasia Lazariuc şi Ştefan Petrache au fost decoraţi

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat astăzi, 7 mai a.c., decretele privind conferirea „Ordinului Republicii” interpreților de muzică ușoară Anastasia Lazariuc și Ștefan Petrache.

Distincția a fost atribuită Anastasiei Lazariuc „în semn de înaltă apreciere a succeselor deosebite în domeniul artei muzicale, pentru contribuție substanțială la promovarea valorilor naționale și înaltă măiestrie interpretativă”.

Ștefan Petrache a fost decorat „în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în dezvoltarea artei muzicale, pentru succese remarcabile în activitatea de creație și contribuție substanțială la procesul de renaștere națională”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

5 comentarii

 1. Ioan Creangă

  De fapt aceste personalități au fost cu mulți ani deja decorate de recunoștința poporului. Președintele statului a legiferat această recunoaștere

 2. cetateanul

  Stefan Petrache nu mai are nimic cu muzica de cel putin 20 de ani si so trezit acu neaTimofte hop-tronc-hodorog sai aprecieze meritele. Pai nea Timofte daca ti-a venit abia acu tinerea de minte la loc, atunci era cazul sa mai adaogi la aceasta lista a matale si pe Sadovnic,Cepraga,Kiriak si multi, multi altii cu merite poate mult mai mari dechat al celor doi decorati.

 3. Valentina Cușnir

  Iartă-l, Doamne, pe „cetateanul”, că nu-și dă seama ce vorbește.

 4. ion-ion

  Bre oameni buni. Va spun cu mana pe inima ca nu stiu, daca aceste ordine guvernamentale, aduc si ceva benificii materiale (ca de exmplu, adaos la pensia de baza, cum imi spunea mie un vecin).sau sunt numai asa simbolice> Dar daca intradevar aceste decoratii guvernamentale aduc si unele beneficii materiale, atunci presedintele Timofte ar trebui judecat pentru delapidarea economiei (cea mai ramas din ea) nationale, fiindca am impresia ca omul e bolnav de grandomanie si tot ce a facut el pentru tara in acesti ani este ca a dat si distribuit mai multe ordine si medalii guvernamentale si de stat, dechat toti predecesorii sai luati la un loc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *