Ambasada SUA răspunde la plângerea lui Renato Usatîi

Astăzi, după decizia Curții de Apel, Renato Usatîi s-a adresat Ambasadei SUA de la Chișinău cu o plângere privind încălcarea drepturilor formațiunii sale. Ambasada SUA a emis un comunicat pe margine acestui subiect, în care declară:

 

”Ambasada SUA s-a autosesizat în privința deciziei luate de Curtea de Apel de a exclude partidul Patria din lista electorală. Deși nu suntem la curent cu toate dovezile luate în considerare de Curtea de Apel în cazul dat, suntem extrem de îngrijorați de respectarea supremației legii și asigurarea unui proces electoral democratic și corect. Apelăm la toate părțile implicate să respecte legislația în vigoare și pe 30 noiembrie să ofere posibilitate poporului Moldovei să-și facă alegerea democratică în condiții pașnice cu respectarea standardelor internaționale și a principiilor democratice. ”

Amintim că anterior, Renato Ustâi a declarat în iunie 2014 că ”va închide Ambasada SUA și va deschide acolo un Club Karaoke”. Usatâi vrea să închidă Ambasada SUA

Atunci, Ambasada SUA nu a comentat această declarație a acestui personaj. Nici Renato Usatâi nu și-a cerut vreo dată scuze de la Ambasada SUA. Astăzi, însă, a decis să se adreseze după ajutor anume la această ambasadă, demonstrând că acceptă deja corpul diplomatic american de la Chișinău.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

6 comentarii

 1. Nicodim

  Interesant căte impozite și taxe a plătit Usatăi statului Moldova ăn ultimii ani . Cu ce a contribuit el la bugetul republican ??? Eu dacă cumpăr o franzelă plătesc căteva taxe. plus la impozitul pe venit din salariu .. Care ambasadă poate calcula ???

 2. sasa

  Usatii isi da seama ca a data d naiba si incearca prin toate posibilitatile sa ajunga la conducere.

 3. Geo

  Rusatâi a primit ceia ce a meritat, și încă mai are de primit vreo câtiva ani buni de închisoare pentru trădare și banditism.

 4. Gab

  Votati PNL, votati ca in Romania! Sunt convins ca nu veti fi dezamagiti: daca reusiti sa aduceti PNL in Parlament, vor fi mari sanse ca 2018 sa ne gaseasca impreuna in Europa, intr-o singura TARA! Mai mare, mai puternica si mai prospera!

 5. Marina

  PNL cu sloganul lor de unire nu ajung in Parlament, lumea nu isi doreste acest lucru, cred ca e o boala psihica a lor, mai bine votati antimafie sa scapam de banditii de la guvernare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *