ALA BOBOC: ”El nu a recunoscut că a lovit în Valeriu, deşi chiar şi unii dintre foştii săi colegi au declarat în judecată că anume el era cel îmbrăcat în albastru”

”Din 2009, toate primăverile sunt negre pentru noi. E anotimpul în care retrăim ca în prima zi tot ce s-a întâmplat acum 5 ani, în aprilie 2009. Chiar recent am urmat o nouă cură de tratament. Am avut nevoie de intervenţia medicilor, deoarece, deşi nu am fost atunci în PMAN, simţeam tot prin ce a trecut Valeriu în noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009. Asta mi se întâmplă periodic, în special atunci când urmăresc imaginile filmate de pe Casa Guvernului”, spune Ala Boboc, mama lui Valeriu Boboc, omorât de oamenii legii în noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009.

Întrebată despre dosarul omorului lui Valeriu, care s-a încheiat, în prima instanţă, cu achitarea poliţistului Ion Perju, Ala Boboc a declarat: ”Cred că a fost o pierdere de timp, de nervi şi de sănătate. Oricum, am contestat decizia primei instanţe la Curtea de Apel Chişinău. Pe 16 aprilie, e următoarea şedinţă. Sperăm ca cel puţin de astă dată să ni se facă dreptate. Pe noi nu ne interesează atât Perju, cât să răspundă statul care a admis acea teroare”.

Mama lui Valeriu Boboc dezvăluie ce explicații a dat în instanță ex-polițistul Ion Perju: ”El nu a recunoscut că a lovit în Valeriu, deşi chiar şi unii dintre foştii săi colegi au declarat în şedinţa de judecată că anume el era cel îmbrăcat în haine de culoare albăstrie. Şi experţii străini au confirmat acelaşi lucru, dar el a negat totul. Mă doare că, în acest răstimp, în şedinţele de judecată, noi ne-am ocupat de un singur lucru: să demonstrăm că cel care a lovit era Ion Perju. Aşa au trecut 5 ani de zile: cu nervi, cu şedinţe, cu amânări”.

Cititți interviul cu Ala Boboc pe http://www.zdg.md/exclusiv/mama-lui-valeriu-boboc-durerea-nu-poate-fi-depasita-trebuie-sa-inveti-a-trai-cu-ea

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *