ACŢIUNEA 2012: 1 Decembrie la Alba Iulia şi Chişinău

Peste 400 de voluntari ai Platformei civice Acțiunea 2012 vor sărbători Marea Unire pe străzile Cetății din Alba Iulia. Un număr similar de tineri va cere unirea la Chișinău, pe bd Ștefan cel Mare și în fața Ambasadei României.  Un tricolor format din fumigene, steaguri înalte de 5 metri cu stemele provinciilor istorice românești precum și “1918” scris din oameni sunt coregrafii de la Cetatea Unirii, în afara programului oficial. La Chișinău, pe lângă deja tradiționalul marș pe bulevardul Ștefan cel Mare, care va începe la ora 16.00 de la Academia de Științe a Moldovei (lângă hotelul Național), coloana de manifestanți va ajunge în fața ambasadei române, unde e pregătit un moment de imagine: jurământ rostit față de Patrie, urmat de intonarea imnului Deșteaptă-te Române.

Platforma Civică ACŢIUNEA 2012 este o coaliţie formată din peste 30 de organizaţii nonguvernamentale şi grupuri de iniţiativă care susţin unirea Republicii Moldova cu România şi militează pentru realizarea obiectivului generaţiilor trecute, prezente şi viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiaşi stat.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

 1. vlad

  Astfel de materiale astept sa fie publicate in toate gazetele cu spirit romanesc.Si de la posturile TV astept o asemenea orientare.E de dorit sa se uite de gurau sau grau, s-o litrosim pe laguta, caci,la urma urmei,si FABRICA nataliei morari ar putea sa-si aminteasca ca traieste pe pamant romanesc.

 2. ARMINDEN

  Atentie Mare:
  Blogurile lui Anatol Petrencu si a Vitaliei Pavlicencu
  sunt iarasi BLOCATE !
  Caci aceste doua bloguri publica in aceste zile dezbateri importante despre problematica RE-Unirii cu România
  si propuneri concrete cum sa celebram
  Ziua Noastra Nationala – de 1 Decembrie..
  Razboiul ocupantilor contra noastra continua !

 3. roman pina la moarte

  FRATI ROMANII BASARABENI MINE 1 DECEMBRIE 2011 E MARE SATBATOARE ,E ZIUA NATIONALA A PATRIEI NOASTRE ROMANIA ,ESITI CU TOTI IN STADA SI PIETE CU DRAPELE TRICOLORE S-A SARBATORIM , E DREPTUL SI DATORIA NOASTRA MORALA SI ISTORICA S-A SARBATORIM TARA MAMA ROMANIA ,REUNIREA BASARABIEI LA PATRIA MAMA VA FI ULTIMUL PAS PENTRU A NE INDEPLINI VISUL TUTUROR ROMANILOR DE LA NISTRU PIN LA TISA , UN SINGUR POPOR ROMANESC ,O SINGURA TARA ROMANIA ,DESTEAPTA-TE ROMANE DIN SOMNUL CEL DE MOARTE , SI DOAMNE AJUTA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *