9½ săptămâni cu “judecătorul din iad”

A durat săptămâni de la semnalarea de către ZdG a cazurilor de injustiţie admise de către judecătorul Dorin Popovici până la demiterea lui.

Primul articol a fost scris la 21 ianuarie despre primele două din cele 40 de victime ale dosarelor lui Dorin Popovici elaborate în Comisariatul General de Poliţie. Ulterior au fost scrise articole despre cele 7 fete torturate la poliţie şi condamnate la detenţie de către acelaşi judecător, apoi despre alţi 7 judecători care au comis acţiuni similare.

În această perioadă au fost publicate 21 de articole referitoare la judecătorii din aprilie în paginile ZdG şi pe www.zdg.md. Aceste articole au fost citite de 24831 persoane pe site şi de circa 100000 cititori în ediţia tipărită. La aceste articole au venit peste 300 de comentarii scrise ale cetăţenilor. Este vorba despre seria de articole “Judecătorul din Iad”.

Dacă punem azi pe Google expresia “Judecătorul din Iad”, apar cel puţin 417 articole care utilizează această expresie, şi toate sunt despre acelaşi judecător care a condamnat victimele întrun iad poliţienesc.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *