Şi-a omorât prietenul, pentru “a stinge” o datorie

Pentru a nu întoarce datoria de 25 mii lei, un bărbat a hotărât să-l omoare pe cel care i-a împrumutat banii. Potrivit actului de învinuire întocmit de Procuratura Ciocana, un bărbat din Chişinău a împrumutat de la un amic 25 mii de lei, fapt autentificat notarial. În august, 2013, inculpatul împreună cu un complice au convins victima să meargă împreună la volanul automobilului său pentru a stabili condiţiile unei pretinse afaceri.

Ajunşi, într-o pădure din apropiere de or. Călăraşi, inculpaţii au legat bărbatul şi l-au lovit crunt, l-au deposedat de aproximativ 3 mii de lei, după care prin tortură au impus victima să semneze o recipisă prin care se menţiona că suma de bani împrumutată i-a fost returnată. În continuare, agresorii au lovit victima cu un ciocan, ultimul decedând pe loc.

Inculpaţii în vârstă de 29 şi 34 de ani, au îngropat cadavrul în pădure, după care au părăsit locul crimei, însuşind automobilul victimei.  Procurorii au finalizat urmărirea penală şi au expediat cauza penală spre examinare în instanţa de judecată.  Dacă vor fi găsiţi culpabili de săvârşirea omorului intenţionat şi tâlhăriei, inculpaţii riscă o pedeapsă de până la 20 ani de închisoare sau detenţiune pe viaţă.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *