6 persoane infectate cu virusul gripal A(H1N1)

La 14 august, testele de laborator au confirmat virusul gripal la inca doua persoane – al doilea copil, in virsta de 4 ani, al femeii diagnosticata cu gripa de tip nou la 12 august, sosita recent din Portugalia si un copil de 10 ani, care a fost in contact.

Cei doi copii au fost internati in Spitalul Clinic de Boli Infectioase “Toma Ciorba”, unde beneficiaza de asistenta medicala si tratament cu preparate antivirale. Potrivit medicilor, la moment, starea lor este satisfacatoare. Continua supravegherea medicala care au fost in contact cu bolnavii.

In perioada 21 mai – 14 august (8.00) in Republica Moldova au fost investigate 52 cazuri suspecte la infectia gripala A(H1N1). In 46 de cazuri testele sunt negative, iar in 6 cazuri a fost confirmat virusul gripal A(H1N1).


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *