Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   „Preferatul" lui Voronin, s-a întors…

„Preferatul” lui Voronin, s-a întors la „prima dragoste”

Vladimir Baldovici, fostul ministru al Construcţiilor şi Dezvoltării Teritoriului s-a întors la firma de construcţii „ Stayer” SRL. Acesta însă şi-a continuat obiceiul deţinut când ocupa portofoliul de ministru şi a evitat galant un dialog cu ZdG.

Despre Vladimir Baldovici, care în 2006 a fost decorat cu Ordinul bisericesc „Sf. Ştefan cel Mare”, iar în 2007 cu „Ordinul de Onoare” (august 2007) – conferit de preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, presa a scris că atunci când a deţinut portofoliul de ministru, a favorizat în diferite tranzacţii şi tendere firma „Stayer” SRL, pe care a fondat-o în 1994. L-am telefonat pe Vladimir Baldovici la telefonul mobil. Fostul demnitar nu şi-a ieşit din rol, nici la mai bine de jumătate de an de la plecarea din Guvern, atunci când chiar şi pe holurile instituţiei respective, era practic imposibil să scoţi de la el câteva fraze. Am încercat să vedem cu ce se mai ocupă şi care este opinia sa vizavi de situaţia actuală din ţară. Şi acum, ne-a spus că pentru a vorbi cu el, va trebui să ne întâlnim. „Mă telefonaţi mâine dimineaţă, veniţi la sediu, şi discutăm orice problemă”, a precizat el.

A doua zi când am telefonat, telefonul lui Baldovici aşa şi nu a mai răspuns. Am revenit şi în zilele următoare. De această dată a răspuns cineva, care s-a prezentat drept şoferul fostului ministru. Ne-a cerut să revenim peste o oră. Bineînţeles că ulterior telefonul lui Vladimir Baldovici nu a mai răspuns. În schimb, cu o oarecare reticenţă, după ce am fost întrebaţi cine suntem, am primit un număr de telefon unde am putea vorbi cu Vladimir Baldovici în cadrul firmei de construcţii „Stayer” SRL. Nici la numărul respectiv, fostul ministru al Construcţiilor şi Dezvoltării Teritoriului, Vladimir Baldovici nu a mai răspuns.