„Preferatul” lui Voronin, s-a întors la „prima dragoste”

Vladimir Baldovici, fostul ministru al Construcţiilor şi Dezvoltării Teritoriului s-a întors la firma de construcţii „ Stayer” SRL. Acesta însă şi-a continuat obiceiul deţinut când ocupa portofoliul de ministru şi a evitat galant un dialog cu ZdG.

Despre Vladimir Baldovici, care în 2006 a fost decorat cu Ordinul bisericesc „Sf. Ştefan cel Mare”, iar în 2007 cu “Ordinul de Onoare” (august 2007) – conferit de preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, presa a scris că atunci când a deţinut portofoliul de ministru, a favorizat în diferite tranzacţii şi tendere firma „Stayer” SRL, pe care a fondat-o în 1994. L-am telefonat pe Vladimir Baldovici la telefonul mobil. Fostul demnitar nu şi-a ieşit din rol, nici la mai bine de jumătate de an de la plecarea din Guvern, atunci când chiar şi pe holurile instituţiei respective, era practic imposibil să scoţi de la el câteva fraze. Am încercat să vedem cu ce se mai ocupă şi care este opinia sa vizavi de situaţia actuală din ţară. Şi acum, ne-a spus că pentru a vorbi cu el, va trebui să ne întâlnim. „Mă telefonaţi mâine dimineaţă, veniţi la sediu, şi discutăm orice problemă”, a precizat el.

A doua zi când am telefonat, telefonul lui Baldovici aşa şi nu a mai răspuns. Am revenit şi în zilele următoare. De această dată a răspuns cineva, care s-a prezentat drept şoferul fostului ministru. Ne-a cerut să revenim peste o oră. Bineînţeles că ulterior telefonul lui Vladimir Baldovici nu a mai răspuns. În schimb, cu o oarecare reticenţă, după ce am fost întrebaţi cine suntem, am primit un număr de telefon unde am putea vorbi cu Vladimir Baldovici în cadrul firmei de construcţii „Stayer” SRL. Nici la numărul respectiv, fostul ministru al Construcţiilor şi Dezvoltării Teritoriului, Vladimir Baldovici nu a mai răspuns.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Adriana

    Heh, Baldovici. Asta a ridicat capital pina acum si si-a tras o companie de constructii in Romania, la Bucuresti. In capul ei a fost pus nimeni altul decit fiul lui Pantelei Tiltu, ex Directorul Cancelariei de Stat pe vremurile comuniste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *