“Miscarea 7 aprilie 2009”: sistemul judecatoresc si-a demonstrat incapacitatea de a face justitie

Asociatia “Miscarea 7 aprilie 2009” isi exprima dezacordul si indignarea in legatura cu achitarea de catre instanta de judecata a ex-ministrului de Interne, Gheorghe Papuc, si a ex-comisarului de Chisinau, Vladimir Botnari, in legatura cu evenimentele din aprilie 2009. “Sistemul judecatoresc si-a demonstrat incapacitatea de a face justitie”, se spune in declaratia “Miscarii 7 aprilie 2009”.

“În urma unei retrospective a practicii judiciare, constatam ca instanta judecatoreasca a luat o atitudine vadit partinitoare vis-à-vis de victimele evenimentelor din aprilie si tortionarii lor. Astfel, mai multi participanti la protestele din aprilie 2009 au fost condamnati penal”, se spune într-o declaraţie a Asociaţiei “Miscarea 7 aprilie 2009”, aducandu-se un exemplu recent, cand Curtea Suprema de Justitie l-a condamnat penal pe Anatol Matasaru in baza unui articol din Codul Penal care a fost abrogat la 31 mai 2009. Astfel, pentru ca actiunile lui Matasaru se incadrau in Codul contraventional, pentru a-l putea atrage la raspundere penala, instanta a recurs la un articol care demult nu mai este in vigoare.   Pe de alta parte, corpul judecatoresc ii achita pe toti politistii tortionari. Astfel au fost achitati suspectii de torturarea lui V.Cretu, S.Cretu, A.Matasaru s.a  Doar intr-un singur caz  au fost condamnati la libertate conditionata tortionarii surorilor Radu.     “Sistemul judecatoresc din Moldova se confronta cu o criza grava”, spun semnatarii declaratiei, precizand că nu pot  explica pedepsele derizorii la care au fost supusi niste criminali-ucigasi sau pedofili. Prin achitarea lui Botnari si Papuc, a politistilor tortionari, prin scoaterea de sub ancheta si promovarea in functie a mai multor sefi din politie, care in aprilie 2009 au torturat si au ucis, sistemul judecatoresc moldovenesc si-a demonstrat incapacitatea de a face justitie.    Cei care am riscat cu viata si sanatatea in aprilie 2009 pentru   o schimbare, democratie, etichetate si suprematia legii au fost doar inselati si folositi pentru anumite interese.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

7 comentarii

 1. Valentina Cușnir

  în primul rînd poartă vina procurorii. Anume ei au făcut totul ca să dezlege mînile judecătorilor.

 2. jurist

  Generalizat si atat,adica fara nume.De aia n-o sa miscam carul atata timp cat o luam pe ocolite:sistemul,justitia,judecatorii etc.Toate astea inseamna nume.Dati si nume,sau va temeti? Sa stim si noi cine sta in spatele injustitiei,pe cine hranim din painea noastra,pe cine platim la greu sa ne faca in-justitie?
  De ce nu spuneti ca justitia e de fapt balegarul lui Voronin,asa si a ramas,tot pe vechi,un sistem putred in frunte cu Muruianu,un cumetru de nadejde al lui Voronin?
  Cum de in mai mult de 2 ani nimeni n-a putut sa-l scoata pe Muruianu de acolo,in epoca democratica,chiar nici acel faimos Tanase? Oare nu e pt ca si “democratii” sunt cumetrii lui Voronin? A luat cineva atitudine referitor la ev.din aprilie? Lupu cumva sau Filat,sau Tanase sau cine? Ceva a bolmojit Ghimpu,dar apoi s-a dat si el dupa cumetri,pt ca sau tu iesi din haita asta de coioti,sau devii membru-coiot.
  Avem 5 morti si sute de maltratati in aprilie.Cine a infundat puscaria dupa aproape 3 ani? Nu va pare ca toti is de acord cu batjocura asta,cumetri si ne-cumetri? Pt ca de fapt toti tre s-o-nfunde,si atunci se merge pe varianta a doua:n-o-nfunda nimeni.
  Iar voi va scremeti de 3 ori sa-l puneti pe Lupu presedinte? Suntem terminati cu Lupu presedinte:7 aprilie n-a existat,ocupatie pe vecie si directia la Euro-Azia.Bagati-va dreaq in capatana:Lupu lucreaza pt rusi.Cum poti sa astepti ceva omenesc de la unul,care 8 ani a nenorocit tara alaturi de Voronin ca al doilea om in stat,nu ca nea Costache,deci e responsabil.
  Apropo,GUMENITA tot pe la sanatorii isi mai duce veacul?..

 3. Ilie Motrescu

  NUMAI ROMANIA MARE IN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA
  NE ESTE SALVAREA !

 4. matasaru2004

  alte cazuri cand politistii tortionari i-si persecuta pana in prezent victimile ,este cazul recent a lui Sergiu Duminica.Din luna octombrie Sergiu este in custodia politiei si este incriminat jaf.Dupa discutia cu maica-sa ,ultima spune ca esteun dosar fabricat.Avocatul Enache(069659686)a lui Sergiu spune ca Sergiu are doua dosare penale legate de 7 aprilie 2009 undei ca parte vatamata si al treilea unde-i invinuit de jaf.

  (ZDG a scris despre acest tanar,S.Duminica)

  http://www.youtube.com/watch?v=aYNZfr3DWto&noredirect=1

 5. matasaru2004

  pentru ,,jurist,, si altii
  vedeti cine face marea justitie in RM

  http://www.curaj.net/?p=62748
  desigur este asa ce tine de justitia RM si o mare vina o vad in tovarasul presedinte Lupu.
  Cat a dat tovarasii democrati pe Porcaria de pe Banulescu-Bodoni ,26 si cui apartine nu este un secret.

 6. FLACARA-1

  CENACLUL “FLACARA RE-UNIRII” :
  ———————————-
  DECLARATIE:
  Situatia este foarte grava:
  un tânar patriot, Sergiu Duminica,
  care a a participat pasnic si non-violent la manifestarile din 7 aprilie 2009, se afla acum in inchisoare sub un ptetext de “jaf”. Va dati seama ce fel de democratie avem in RM ? Intrucât Sergiu a avut curajul si demnitatea sa declare sus si tare injustitiile cu care a fost trata, si intrucât a vizat unele persoane importante din conducere,
  ACUM EL SE AFLA IN INCHISOARE !
  Se cere imperios:
  1.
  Prin toate mijloacele pasnice de adus la cunostinta tuturor organizatiilor internationale despre acest caz si de cerut IMEDIAT eliberarea lui.
  2.
  Prin acest caz, / Sergiu Duminica /si altele /, AIE- Alianta pentru Integrarea Europeana se discrediteaza totalmente. Caci in fine, cine este acest Marian Lupu ? – un fost comunist de frunte care a condus lupta contra tinerilor patrioti din 7 aprilie. Sau cine este Vlad Filat ? Un pro-rus si neo-comunist implicat in aducerea avionului cu teroristi rusi mascati adusi la Chisinau de la Moscova pentru a provoca dezordini in masa la 7 Aprilie 2009.
  Iata realitatea: din aceasta cauza adevarul despre 7 aprilie 2009 este bine tainuit iar acei tineri care indraznesc sa declare injustitiile sunt intemnitati / cazul Sergiu Duminica/.
  3.
  Sa le luam pe rând.
  Partidul comunist nu mai este la putere. Deci toate structurile de stat sunt in mâinile AIE.
  Atunci de ce KGB -SIS din Chisinau urmareste patriotii pro-români si ii intimideaza ca pe timpurile comuniste ? toate acestea se fac cu acordul lui Lupu si Filat, marii europeni fatarnici. Prin ne-imlpicare si tacerea sa, Mihai Ghimpu se face si el vinovat ca partas la
  aceste nelegiuiri.
  4.
  Si mai grav:
  in ultimul an au murit marii patrioti Pro- România Mare: poeta Leonida Lari / “cancer”, dec. 2011/, jurnalistul patriot Vasile Vatamanu / “accident” prin orbire din fata, dec. 2011/, cântaretul Vlad Gheorghelas,/ “cancer”, martie 2011 /, sculptorul Tudor Cataraga si sotia lui Dora /”un alt “accident”, dec.2010/ etc.
  Va mai indoiti ca toate aceste decese au fost ne-naturale ? prin iradieri, otraviri sau accidente ? si iarasi credeti ca Lupu, Filat si Ghimpu nu stiu ce se intâmpla in aceasta “tara” ? Doar nu mai sunt comunistii la putere, nu ? Ca sa dam vina pe ei. Deci, TEROAREA KGB contra patriotilor pro-România Mare continua si mai departe cu acordul AIE ! Iata realitatea !

 7. FLACARA- 2

  CENACLUL “FLACARA RE-UNIRII”:
  —————————————————————————
  APEL CIVIC CATRE TOTI ROMâNII MOLDOVENI:
  CEREM ELIBERAREA LUI SERGIU DUMINICA
  DIN INCHISOAREA NEO-COMUNISTA DE LA CHISINAU !

  DE ORGANIZAT IN PERIOADA 9-15 IANUARIE 2012
  PROTESTE PASNICE CU PANCARTE IN ENGLEZA SI FRANCEZA
  SI CU DRAPELE TRICOLORE IN FATA TUTUROR AMBASADELOR RM
  DIN STRAINATATE SI IN FATA ORGANIZATIILOR INTERNATIONALE
  DIN BRUXELLES, STRASBOURG, GENEVA, VIENA, NEW-YORK, ETC.
  CU CEREREA DE A ELIBERA IMEDIAT DETINUTUL POLITIC DE LA CHISINAU- TâNARUL PATRIOT SERGIU DUMINICA !
  DE DEMASCAT POLITICA NEO-COMUNISTA SI TOTALITARA DIN AIE,
  CARE S-A TRANSFORMAT INTR-UN AGENT KGB
  CONTRA POPULATIEI ROMâNESTI MAJORITARE DIN RM.

  O ALIANTA MAFIOTIZATA
  CARE PRIN MARIAN LUPU UN NEO-COMUNIST PRO-RUS
  SI PRIN VLAD FILAT SI EL UN NEO-COMUNIST MANIPULATOR SI FATARNIC
  CARE ACTIVEAZA CONTRA PATRIOTILOR PRO-REUNIRE CU ROMANIA MARE,
  CU UN KGB SIS-TEM TERORIST CARE URMARESTE CETATENII
  PE STRAZILE CHISINAULUI IMPREUNA CU AGENTII KGB DIN TIRSAPOL
  CA PE TIMPURILE STALINISTE !
  DE A INFORMA OPINIA PUBLICA MONDIALA DESPRE ACESTE ABUZURI ALE MAFIOTILOR NEO-COMUNISTI SUB MASCA UNEI “DEMOCRATII” DE MASCARADA.

  N.B.
  video de mai jos:
  fiti atenti la min. 8 când Sergiu deconspireaza un provocator
  din rândurile manifestantilor din aprilie 2009: cine este tipul ?
  E Petru Corduneanu, sef la Ministerul de Interne, mascat si provocând multimea la distrugeri. Sergiu declara ca vrea sa traga in justitie acele persoane de la conducere care au dat comanda de a ucide, tortura si a lichida participantii la protestul anti-comunist.
  Rezultatul:
  Decembrie 2011:
  Sergiu se afla la inchisoare cu un dosar inventat de “jaf”.
  Iata justitia din Rep. Moldova !
  … si achitarea de catre instanta de judecata a ex-ministrului de Interne,
  Gheorghe Papuc, si a ex-comisarului de Chisinau, Vladimir Botnaru,
  in legatura cu evenimentele din aprilie 2009.

  Video:
  Aprilie 2009:
  patriotul militant pentru democratizarea societatii, Sergiu Duminica:
  ” Un tânăr se teme pentru viaţa sa şi a familiei sale ”
  http://www.youtube.com/watch?v=aYNZfr3DWto&noredirect=1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *