Dirk Schuebel: „Personal, cred că Ziarul de Gardă face o muncă splendidă”

Ieri, miercuri, 14 noiembrie, Dirk Schuebel, şeful Delegaţiei Europene din Chişinău, a susţinut un briefing de presă dedicat relaţiilor curente dintre R.Moldova şi UE. Oficialul european a fost solicitat să se pronunţe asupra rolului jurnalismului de investigaţie în elucidarea cazurilor de corupţie în societate şi asupra modului în care reacţionează autorităţile publice la aceste dezvăluiri, cu specificarea reacţiei lui Marian Lupu la articolele cu privire la integritatea preşedintelui CNI, Anatolie Donciu.

„Personal, cred că Ziarul de Gardă face o muncă splendidă, chiar vă încurajăm să faceţi şi mai mult, vă încurajăm să continuaţi mai departe, chiar dacă vi se pun piedici. Atât noi, la Delegaţia UE, cât şi colegii noştri de la Bruxelles avem nevoie de activitatea jurnaliştilor de investigaţie, e un lucru important pentru societate”, a spus Schuebel.

Ce a mai spus oficialul european, vedeţi AICI.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. vera

    Daca jurnalistii de investigatie ar avea o securitate adevarata si imunitate, ap face lucruri si mai mari pentru societate, dar asa:”guzganii” s-au inmultit, i-ar viata jurnalistilor de invectigatii e in pericol la fiecare colt al strazii:securitate au mai ales alesii poporului,guvernul RM care a luat compensatiile de la paturile vulnerabile ale populatiei civile ca sa majoreze salariile judecatorilor corupti – neidentificati si altor categorii de oameni ai legii cu functii la stat,care nu respecta legea, dar vor sa traiasca maine,intr-un stat de drept, mai bine ca azi…si-atit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *