Ce va face Ziarul de Gardă (ZdG) în campania electorală?

Declaraţia membrilor Asociaţiei Presei Independente (API) privind reflectarea alegerilor parlamentare 2014: Conştienţi de responsabilitatea ce revine mass-media în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, reconfirmându-şi adeziunea la vectorul european de dezvoltare a Republicii Moldova, instituţiile mass-media neafiliate politic membre ale Asociaţiei Presei Independente (API) îşi declară angajamentul de a reflecta desfăşurarea campaniei electorale echidistant, în conformitate cu prevederile statutare ale API şi cu normele deontologice jurnalistice.

Pe toată durata campaniei electorale, membrii API vor continua să profeseze jurnalismul obiectiv şi nu vor admite partizanatul politic în ediţiile periodice pe care le reprezintă. Spaţiul pentru publicitatea electorală va fi oferit doar formaţiunilor politice şi candidaţilor independenţi înregistraţi oficial.

Membrii API îşi asumă angajamentul să nu se implice în campanii de denigrare/defăimare a concurenţilor electorali. În acelaşi timp, membrii API vor investiga şi vor informa cititorii despre candidaţii la funcţia de deputat în Parlamentul Republici Moldova implicaţi în promovarea unor interese de grup sau în alte acţiuni cu caracter ilegal sau împotriva statului de drept.

API face apel către toţi proprietarii/editorii instituţiilor mass-media scrise şi electronice din Republica Moldova să nu se lase influenţaţi de concurenţii electorali şi să se abţină de la orice formă de manipulare a opiniei publice şi de la promovarea discursului de ură, respectând pluralismul de opinii şi principiile de etică profesională. 

Aprobată de Consiliul de Administrare al API

la 19 septembrie 2014

P.S. Ziarul de Gardă face parte din Asociația Presei Independente

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Andrei

    deja vom vedea cit de obiectivi veti fi, pina acum cu noroi ati aruncat numai peste 2-3 partide

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *