Comunitatea LGBTQI din R. Moldova
Comunitatea LGBTQI din R. Moldova a organizat, duminică 19 mai, marșul „Sunt OK”, în cadrul unei noi ediții a festivalului Pride. Cei prezenți la marș au spus că participă la acesta pentru a apăra drepturile fundamentale ale omului. Câțiva părinți au menționat că vin la asemenea evenimente cu scopul de a-și proteja și susține copiii.Un grup de persoane, printre care și preoți, au venit să protesteze cu icoane şi pancarte împotriva acestuia. Polițiștii s-au unit în cordoane, pentru a bloca trecerea contramanifestanților către participanții la marș.
„Manifestanții” de la Guvern și Ministerul de Externe, aduși organizat, au început să-și strângă corturile.
Vineri seara, după anunțul PDM de retragerea de la guvernare, „manifestanții” de la Guvern și Ministerul de Externe, aduși organizat, au început să-și strângă corturile. – De ce plecați? Renunțați la proteste? – Dorințele noastre au fost auzite. Protestele noastre și-au făcut efectul…” – Care dorințe? Și nu am primit răspuns
Levănţica este originară în zonele muntoase ale Mediteranei
Levănţica este originară în zonele muntoase ale Mediteranei, unde crește în habitate însorite şi pietroase, este un arbust puternic ramificat, care crește până la o înălțime de aproximativ 60 de centimetri. Uleiul este extras din flori şi folosit în scopuri medicinale.O serie de studii au raportat ca uleiul de levănţică poate fi benefic pentru o varietate de afecţiuni, inclusiv insomnie, alopecie (căderea părului), anxietate, stres şi durere postoperatorie.Levănțica se găsește și în R.Moldova iar Afacerile moldovenești cu levănțică au intrat în vizorul producătorilor europeni de cosmetice
Cel mai mare râu din Moldova este Nistrul.
Nistrul îşi ia începutul din munții Carpaţi la înălţimea de 759 m deasupra nivelului mării Negre. Rîul este principala arteră acvatică a R. Moldova, are un rol vital în aprovizionarea populaţiei cu apă potabilă, în asigurarea necesităţilor agriculturii, industriei şi în dezvoltarea durabilă a ţării.
Cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului Republican al Etniilor, cu genericul „Unitate prin diversitate”
Festivalul s-a desfășurat în data de 15 septembrie, în Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală. Pe parcursul anilor, Festivalul aduce culoare, cântec, joc și voie bună. Participanții îmbracă straie naționale și pășesc în paradă pe aleile din Grădina Publică. Reprezentanții minorităților etnice își etalează creațiile meșteșugărești în cadrul expozițiilor, îi întâmpină pe vizitatori cu bucate tradiționale și împărtășesc secretele preparării acestora.
Vând ciorapi din lână, cușme din blană de miel, fulare și ce se mai găsește acasă prin dulapul vechi.
Nu sunt vânzători de profesie, au lucrat o viață și acum pensia nu le ajunge să-și asigure măcar strict necesarul pentru un trai decent. Vorbim despre unii pensionari din or. Chișinău care de voie de nevoie devin vânzători ambulanți pe trotuare sau la marginea străzilor, pentru a face un ban, că vine sezonul rece și taxele pentru căldură sunt usturătoare.
Timp de două zile, Piața Marii Adunări Naționale a fost inundată de sticle de vin, butoaie, pahare, turiști, muzică și tradiții.
Aceasta este cea de-a 18-a ediție a sărbătorii naționale, care a cuprins și întregul scuar al Catedralei, dar și strada pietonală din centrul Chișinăului.
Mostar este un orășel de poveste din Bosnia-Herțegovina
Tot aici găsim Stari Most( Podul vechi) care a fost construit în secolul al 16-lea, fiind un pod cu origini otomane. Datorită misterelor ce-l înconjoară legate de modul în care a fost construit, podul este una din cele mai mari opere arhitecturale din perioada în care a fost construit.
- 1
- 2