Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Vânzări de bunuri de stat…

Vânzări de bunuri de stat pe timp de pandemie. Peste 300 de milioane de lei obținuți pentru 2 terenuri ale Armatei și 2 întreprinderi de stat

Intersecția străzilor Vasile Lupu și Vissarion Belinski Foto: casata.md

Agenția Proprietăți Publice a Guvernului anunță vânzări record de peste 300 de milioane a unor bunuri de stat. Este vorba despre 2 terenuri care au aparținut cândva armatei, situate pe strada Vasile Lupu, dar și 2 Întreprinderi de Stat.

Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței Guvernului de către directorul APP, Ghenadie Țepordei. Cert este că grosul sumei a fost obținut pe cele aproape 7 hectare de la intersecția străzilor Vasile Lupu și Vissarion Belinski din sectorul Buiucani.

Locația terenului de 5,6 ha
Locația terenului de 1,5 ha
Terenul de 5,6 ha

„A fost o licitație cu strigare. Expuse spre vânzare 4 bunuri, întreprinderi și bunuri imobile, toate au fost vândute. Un teren pe strada Vasile Lupu – 5,6 ha, vândut cu 230 milioane de lei, un teren Vasile Lupu, de 1,5 ha – vândut cu 69 de mln lei. 2 întreprinderi de stat au fost comercializate, suma totala din vânzare – 305, 14 milioane de lei”, a declarat Țepordei.

Șeful APP nu a dat detalii despre care Întreprinderi de Stat este vorba și nici nu a vorbit despre cine sunt noii proprietari. Potrivit unui anunț anterior al agenției, la vânzare au fost supuse mai multe bunuri.

Bunurile supuse vânzării la licitația din 21 octombrie

Ghenadie Țepordei a anunțat că statul ar mai putea obține bani din vânzarea altor bunuri care vor fi licitate la 3 noiembrie. Printre aceste se numără și SA Metalferos care este expusă a doua oară la o licitație publică.