Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   UPDATE/ Doi deputați PRO Moldova,…

UPDATE Doi deputați PRO Moldova, infectați cu COVID-19: Virusul este mult prea aproape

UPDATE: Încă un deputat al fracțiunii Pro Moldova a fost testat pozitiv cu noul tip de coronavirus. Este vorba despre parlamentarul Oleg Sîrbu. Acesta are o formă ușoară de COVID-19 și se tratează la domiciliu.

Vineri, 25 septembrie, deputata PRO-Moldova, Ruxanda Glavan, a fost testată pozitiv cu coronavirus. Deputata se tratează la domiciliu.

Sâmbătă, 26 septembrie, Ruxanda Glavan a anunțat pe pagina sa de Facebook, că este infectată cu noul coronavirus.

„Din păcate, deși am păstrat toate măsurile de protecție personală, am devenit și eu un pacient în tratament la domiciliu. Aseară am primit confirmarea ca sunt infectată cu covid”, scrie deputata.

„Mă rog bunului Dumnezeu pentru toți cei care trec acum prin boală, iar eu voi reveni cu detalii despre toată experiența mea, când starea de sănătate îmi va permite”.

Virusul este mult prea aproape…

„Vă rog să aveți grijă de voi”, adaugă deputata.

Vineri, 25 septembrie, și deputatul PRO- Moldova, Ghenadie Verdeș, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.

Acum 4 luni, președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a semnat o dispoziție prin care a fost instituit regimul de autoizolare pentru deputați. Decizia a fost luată atunci după ce democratul Eugeniu Nichiforciuc a fost infectat cu noul coronavirus.

Anterior, cu noul coronavirus s-au mai infectat și deputații Vladimir Mîzdrenco și Arina Spătaru, care s-au tratat.

La 20 iulie, Partidul Politic „Șor” a anunțat că și deputații Igor Himici și Vladimir Vitiuc au fost diagnosticați cu COVID-19.

Anterior, și angajați din secretariatul Parlamentului au fost testați pozitiv la Covid-19.