Principală  —  IMPORTANTE   —   GALERIE FOTO/ Viața „nevăzută” pe…

GALERIE FOTO Viața „nevăzută” pe care o duc unii pușcăriași din R. Moldova: alcool, mese copioase, telefoane și femei

Unii deținuți din penitenciarele din R. Moldova dispun din belșug de băuturi alcoolice, au telefoane mobile performante, televizoare și alte aparate electrocasnice moderne. În unele poze, în posesia cărora a intrat ZdG, deținuții apar în jurul unor mese pline cu bucate și băuturi tari, fiind în compania unor femei.

Privilegiile de care se bucură unii deținuți rezultă din fotografiile pe care le-am primit pe adresa redacției după ce, în ultimele luni, ZdG a publicat o serie de articole despre neregulile admise de către Serghei Demcenco, director adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

În poze apar și deținuți cu nume notorii, precum Vladimir Moscalciuc (alias Makena) sau fostul sportiv Ion Șoltoianu, eliberat între timp.

În mesajul care însoțește imaginile trimise pe adresa redacției se spune că pozele au fost făcute în diferite penitenciare din Republica Moldova, în perioada anilor 2016-2020, și că totul se întâmplă cu complicitatea administrațiilor respectivelor penitenciare, dar și cu buna știință a unor factori de decizie din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, instituție în gestiunea căreia se află toate pușcăriile din țară.