Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Un avion Air Moldova…

VIDEO Un avion Air Moldova a fost reținut la sol pe aeroportul din Istanbul: Drept motiv pentru această acțiune a servit o datorie istorică

Situație fără precedent pentru compania Air Moldova. Avionul de pe ruta Istanbul – Chișinău care urma să decoleze în această seară a fost reșinut la sol. Asta din cauza unei datorii pe care compania o are față de furnizorul de combustibil.

Zeci de pasageri au rămas blocați pe aeroportul din Istanbul și cer să fie transportați acasă. În total, 115 persoane urmau să zboare până la Chișinău, iar acum vor fi nevoiți să rămână peste noapte în capitala Turciei, unde au fost cazați la hotel și vor reveni mâine acasă, susțin reprezentanții Air Moldova.

Compania Air Moldova spune că este vorba despre o datorie istorică, acumulată în perioada în care Air Moldova era companie de stat. 

„Odată cu aplicarea măsurilor restrictive de operare a zborurilor, urmate și de deficitul de mijloace bănești cauzate de pandemia Covid-19, fost suspendate plățile pentru datoria  acumulată față de compania ce presta servicii de alimentare cu combustibil. 

Astfel , la 18 septembrie , după operarea cursei  9U745 KIV IST,  nava  A320 ERAXP a fost reținută la sol, fară a primi permisiunea de decolare spre Chișinău. 

Afirmăm ca aceasta acțiune este una fără precedent în istoria activității companiei Air Moldova.

În momentul de față , managementul companiei  duce un dialog cu reprezentanții companiei petroliere și ai aeroportului din Istanbul și întreprinde toate măsurile necesare pentru  soluționarea cazului”, se arată în comunicatul transmis de Air Moldova.