Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Alexandr Lukașenko a trimis un…

Alexandr Lukașenko a trimis un mesaj prin șefa Sovietului Republicii Belarus: Șeful statului a dat ordin de verificare a tuturor reținerilor din ultimele zile

Foto: Tut.by

În ultimele 2 zile, Președintele Belarusului nu a ieșit în public pentru a comenta evenimentele din Minsk, dar și din restul țării. Cu un mesaj din partea lui Alexandr Lukașenko a venit însă, șefa Sovietului Republcii Belarus, camera superioară a legislativului belarus.

Într-o intervenție la postul public de televiziune, Natalia Koceanov a declarat că președintele Belarusului a auzit îndemnurile colectivelor din muncă de la întreprinderile din țară și a dat ordine pentru verificarea tuturor cazurilor de reținere din ultimele zile.

„În aceste clipe se lucrează intens în această direcție, doar în această seară au fost eliberate mai multe de 1000 de persoane cu condiția să nu mai participe la manifestații nesancționate, iar minorii au fost eliberați și oferiți părinților.

E clar pentru toți, nu avem nevoie de bătaie, de război. Minsk a fost mereu liniștit și cuminte. Haideți să oprim această auto-distrugere. Nu trebuie să distrugem cu propriile mâini ceea ce am creat în acești ani de independență a țării noastre. Trebuie să păstrăm pacea și liniștea pentru noi, dar și pentru copiii noștri.

Din partea tuturor deputaților Belarusului vă îndemn să vă opriți. Să fim cumpătați”, a declarat Koceanov.

Între timp, mai multe surse media au declarat pe surse că președintele Belarusului ar pregăti o adresare către națiune. Deocamdată însă, informația nu a fost confirmată de președinția Belarusului.