Omul de Gardă: Zinaida Bolboceanu

Artista Zinaida Bolboceanu şi-a croit calea scenică cu multe dificultăţi, dar cu un principiu de netrădat: cântecul popular românesc a rămas în repertoriul ei, chiar şi atunci când nici televiziunea publică o solicita to mai rar şi cu temeri politice, când scenele din Moldova uitau folclorul românesc, Zinaida Bolboceanu a decis să cânte aceleaşi cântece, doar că acolo unde pot fi auzite.

A plecat în Grecia, unde amuncit câţiva ani pentru promovarea culturii româneşti prin Liga Culturală Balcania, a cântat în România, ducând cântecul românesc de la Căuşeni la festivalurile populare de peste Prut. De curând Zinaida Bolboceanu a reapărut, cu aceleaşi cântece româneşti la manifestările culturale dedicate Zilei Naţionale a României.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

 1. Ludmila

  Bravo Zinaida!A fost intotdeauna o persoana onesta cu principii de viata si morale fundamentale ! Nu a tradat nicicand cultura si cantecul romanesc.Avem nevoe de astfel de Oameni de cultura!

 2. Aurel V Zgheran

  Niciodata cantecul nu aprinde mai mult fiinta intima, viata interioara, iubirile, dorul, bucuria, durerea, ca atunci cand este interpretat de Zinaida Bolboceanu. Ea este o interpreta de folclor romanesc pe care ambele tarmuri ale Prutului o revendica si o iubesc.Glasul ei e ca valul Prutului care saruta cele doua maluri! Aurel V. Zgheran-jurnalist.

 3. Valeriu Ivanţoc

  Bravo Zinaida!Ne mîndrim cu tine.Opăcienii
  te admiră,nu te uită, te susţin, dorinduţi succese.
  Valeriu Ivanţoc, Tiraspol (Opaci).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *