Ziarul de Gardă la Soroca

Joi, 20 octombrie, echipa ZdG a avut o întâlnire de suflet cu cititorii din Soroca, colegi de la ziarul local “Observatorul de Nord”, profesori de la instituţiile de învăţământ din oraş, elevi, pensionari,  dar şi simpli cetăţeni. Am discutat despre problemele cu care se confruntă sorocenii, despre subiectele publicate în ziar, despre emisiunea “Reporter de Gardă”, fragmente din care am şi vizionat împreună. Prietenii ZdG au venit cu sugestii cum să îmbunătăţim emisiunea, ziarul, dar şi cum să desfăşurăm campania de abonare. Pentru a încuraja echipa redacţională, cei prezenţi au promis că vor face câte 10 abonamente pentru întreg anul viitor. Mulţumim Anei Bejan şi colegilor noştri de la “Observatorul de Nord”, datorită cărora această întâlnire a devenit una posibilă. Întâlnirile ZdG cu cititorii continuă şi în alte raioane. De asemenea, a început şi va continua, până la 25 decembrie, abonarea pentru anul 2012.

Este un ziar unic. Un ziar curajos, făcut de o echipă curajoasă. Această echipă face o misiune foarte mare şi o face cu talent. Eu citesc toată presa, dar acest ziar într-adevăr este unul deosebit. Citesc atent fiecare număr, îmi place totul în el. Subiectele sunt foarte variate, frumos scrise şi uşor de înţeles.
Ana Bejan,
Omul de Gardă la Soroca

Sunt generaţia independenţei, acest ziar, aceşti jurnalişti, care vor să schimbe, care sunt promotorii schimbării, dar obstacolele sunt foarte mari şi în justiţie, şi în domeniul politic, şi în cel economic. ZdG are în continuare misiunea de a sensibiliza şi de a mobiliza societatea. Presa independentă şi, în special, acest ziar este ca un râu al cărui şuvoi trebuie să cureţe şi să ducă la vale tot ce este rău, inutil.
Iurie Cujbă,
profesor de istorie

Oamenii care sunt prezenţi aici nu sunt deloc întâmplători. Sunt cei mai activi, care ştiu să facă diferenţă între un produs bun şi unul alterat, şi ZdG este, fără îndoială, un produs bun, dar vreau să-şi astupe bărbaţii urechile, este bun pentru că e făcut de o echipă preponderent feminină. Şi nu de femei oarecare, dar de femei care au o poziţie civică foarte bine distinsă, nu scriu editoriale, cum am auzit mai nou, “pe bani”, scriu ceea ce gândesc şi ceea ce este în realitate. Chiar dacă nu are concurenţă, acest ziar nu stă pe loc, e în permanentă mişcare. Cel mai mare secret, în tot ce faci, inclusiv la acest ziar, este calitatea muncii. Până la urmă, anume aceasta este apreciată.
Victor Cobăsneanu,
redactor-şef al ziarului “Observatorul de Nord”

Nu putem să lăsăm ZdG ca în proverbul cela: “Dacă ei au făcut, ian să stăm noi deoparte să vedem ce-or face mai departe”. Ar trebui şi noi, cititorii, societatea civilă, să ne implicăm în aceste probleme. Poate să scrie ZdG mult şi bine, dar dacă noi doar vom citi şi nu vom reacţiona la aceste probleme, cu siguranţă, schimbări nu vor mai avea loc niciodată. Zubco va râde de acest articol despre casa lui şi atâta tot. Noi, cei care avem un spirit al dreptăţii, trebuie să susţinem ziarul, care prin abonamente, care prin implicare mai activă în toate proiectele publicaţiei, pentru că ziarul fără noi este mort, nu am vrut să spun aşa dur, dar cam aşa este.
Mihai Zeamă,
profesor de istorie

Vorbim de casa lui Zubco sau a sute şi mii de alţii, cu asta ne potolim amarul şi cu asta se termină totul. Singura cale pe care o văd eu, nu-s sigur sută la sută că-i unica, este ca publicul să facă liste, să  semneze şi, poate-poate, să-i zdruncine din loc, pentru că hoţ la hoţ ochii nu-şi scoate. Să fiţi sănătoşi şi să purtaţi misiunea asta cu mândrie. Rămâneţi printre puţinii patrioţi ai acestui pământ.
Pavel Gâscă,
pensionar

Pune pe prim-plan adevărul şi contează că nu este supus unei persoane politice sau unui partid, căruia să-i facă imagine. Face un lucru enorm şi scoate în evidenţă problemele societăţii.
Pavel, elev la Liceul “Ion Creangă”

Ca să citească acest ziar, cititorul trebuie să lucreze asupra sa, trebuie să fie pregătit. E mult mai uşor să citeşti cine s-a măritat şi cine cu cine s-a certat. Voi sunteţi curajoşi şi cei mai profesionişti şi nu este deloc uşor ceea ce faceţi. Avem un coleg la Ţânţăreni, Ion Cernei. Acum trei ani, mergeam împreună la Chişinău şi el spunea despre ceva ce a citit în ZdG şi în sens bun a comentat: “Măi, da-s rele, măi. Dacă ar scuipa într-un lan cu cartofi, ar muri toţi gândacii de Colorado”. Asta-i cea mai frumoasă apreciere. Iată aşa trebuie să fie un ziarist.
Elena Cobăsneanu,
directoarea ziarului “Observatorul de Nord”

Pentru conformitate, Tatiana EŢCO

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. vera

    Fara ZdG de Joi saptamina mi s-ar parea mai pustie, deoarese anume acest ziar mi-a deschis ochii spre lumina adevarului,facindu-ma mai curajoasa…
    Doresc ZdG multi ani inainte si succese deosebite!

  2. AVRAAM

    Cu părere e rău,nu în toate casele,anume casele şi nu castelele şi vilele din RM ajunge ZdG,adică Ziarul drag.Cei din care au cunoscut acest Ziar deja sunt dependenţi e El,ca de o gură de aier proaspăt.Sunt convins că mai mulţi cetăţeni de ai noştri,ori cum ar spune presa co-naţionali de ai noştri de peste hotare,prima sursă de informare accesează http://www.ZdG. Căci cu adevărat dacă mai vreai să afli ce se petrece îm ţara asta -o găseşti pe paginile acestei publicaţii,ZdG.Am văzut la şedinţele Parlamentului cum stăpînii NIT citesc ZdG,cum patronii PRIME studiază ZdG,cum procurorii joi dimineaţa merg la cioşcurile Moldpresa pentru a se informa din ZdG,cum poliţiştii în maşinile de serviciu şi birouri citesc cu poftă “faptele” colegilor săi.Toţi au nevoie de ZdG-ţaranii,fermierii,studenţii şi şomerii,funcţionarii publici şi conducerea de vârf,opoziţia,justiţia,lumea interlopă,gastrabaiterii,lumea din penitenciare etc.Chiar dacă are un iz pe piper bine pronunţat ZdG,oricum este cea mai bună publicaţie a masmedia autohtonă!Una e rău-joia nu ăn toate chioşcurile Republicii poţi găsi ediţia ZdG.Se face impresia că sunteţi căutaţi de toţi1Ca în Westul sălbatic: WANTED ZDG!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *