Omul de Gardă: Vladimir Beşleagă

288-besleagaVladimir Beşleagă
S-a născut la Mălăieşti, Grigoriopol şi a insistat toată viaţa să menţină legătura lumii literare cu lumea copilăriei din Transnistria. Cu bunei deportaţi în Siberia, cu părinţi condamnaţi de autorităţile comuniste, şi cu romanele despre familia şi satul său nepublicate şi prigonite până după independenţă, Vladimir Beşleagă insistă până la această vârstă octuagenară să ţină Transnistria în direct în tot ce scrie şi vorbeşte, să o prezinte aşa românească, cum a cunoscut-o atunci când a văzut lumina zilei în familia lui vasile Beşleagă şi a Eugeniei Ciocârlan.

Mai multe din romanele şi povestirile sale au rămas nepublicate, însă cele care au văzut lumina zilei vorbesc direct în apărarea celor pătimiţi – “Cruci răsturnate de regim”, “Conştiinţa naţională sub regimul comunist totalitar” şi multe altele.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *