Omul de Gardă: Valeriu Chiperi

296-chiperiEste profesor de muzică, conducător artistic al grupului etnofolcloric “Moştenitorii”. Timp de 20 de ani, de când a fost lansat grupul “Moştenitorii”, Valeriu Chiperi a crescut sute de copii dotaţi, pentru care cântecul românesc a devenit un remediu de comunicare, un stil de viaţă şi un fel de a spune adevărul pe nume. În biroul profesorului chiperi, pe cel mai vizibil perete, este fixată harta României. Fiecare zonă este însemnată cu costume ce reprezintă portul specific acesteia. “Fără cultul trecutului, nu există iubire de ţară”, le spune profesorul elevilor săi. Este şi sloganul “Moştenitorilor”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *