Omul de Gardă: Valentina Sturza

278-sturzaAsociaţia Foştilor Deportaţi şi Deţinuţi Politici

Nu mai ştie nime­ni numă­rul exact al basa­ra­be­ni­lor care au fost depor­ta­ţi în Sibe­ria, pre­cum şi numă­rul celor care nu s-au mai întors nici­o­da­tă din pădu­ri­le Sibe­ri­ei. Valen­ti­na Sturza lup­tă din momen­tul reve­ni­rii sale din Kaza­hs­tan pen­tru redo­bân­di­rea jus­ti­ţi­ei pen­tru sute­le de mii de depor­ta­ţi.

A pro­tes­tat pe trep­te­le Guver­nu­lui, în arhi­ve­le SIS, în nenu­mă­ra­te­le instanţe judi­ci­a­re ca să redo­bân­deas­că ceea ce a apa­rţi­nut pe drept  româ­ni­lor izgo­ni­ţi: nu doar case­le ci ade­vă­rul şi drep­ta­tea în pri­mul rând.Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

 1. Cazac Iacob

  Sti­ma­ta Doam­na Valen­ti­na,
  Sunt fost repre­sat, am decis sa ma adre­sez la Dvs sa ne aju­ta­ti sa cre­am o fili­a­la a orga­ni­za­ti­ei cre­a­te de Dvs si in raio­nul Rezi­na.
  Toa­te efor­tu­ri­le mele de a pri­mi vre-un suport de la admi­nin­stra­tia raio­nu­lui Rezina/primaria ora­su­lui Rezi­na au ramas fara ras­puns.
  Va rog sa ne sfa­tu­i­ti: cum sa pro­ce­dam pen­tru a obti­ne care­va suport intru cre­a­rea unei fili­a­le si in raio­nul Rezi­na si sa putem cola­bo­ra impre­u­na.
  Cu res­pect, Cazac Iasob Dumi­tru, 1945, repre­sat: 1949 – 1956 in Regiu­nea Kurgan,raionul Macro­u­sov, satul Trav­noe.
  Tele­fon de con­tact: 254 2-32-16. Mob: 079589266

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *