Omul de Gardă: Valentina Sturza

278-sturzaAsociaţia Foştilor Deportaţi şi Deţinuţi Politici

Nu mai ştie nimeni numărul exact al basarabenilor care au fost deportaţi în Siberia, precum şi numărul celor care nu s-au mai întors niciodată din pădurile Siberiei. Valentina Sturza luptă din momentul revenirii sale din Kazahstan pentru redobândirea justiţiei pentru sutele de mii de deportaţi.

A protestat pe treptele Guvernului, în arhivele SIS, în nenumăratele instanţe judiciare ca să redobândească ceea ce a aparţinut pe drept  românilor izgoniţi: nu doar casele ci adevărul şi dreptatea în primul rând.Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

 1. Cazac Iacob

  Stimata Doamna Valentina,
  Sunt fost represat, am decis sa ma adresez la Dvs sa ne ajutati sa cream o filiala a organizatiei create de Dvs si in raionul Rezina.
  Toate eforturile mele de a primi vre-un suport de la admininstratia raionului Rezina/primaria orasului Rezina au ramas fara raspuns.
  Va rog sa ne sfatuiti: cum sa procedam pentru a obtine careva suport intru crearea unei filiale si in raionul Rezina si sa putem colabora impreuna.
  Cu respect, Cazac Iasob Dumitru, 1945, represat: 1949 – 1956 in Regiunea Kurgan,raionul Macrousov, satul Travnoe.
  Telefon de contact: 254 2-32-16. Mob: 079589266

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *