O femeie pentru 60 de minute

Ele există, ele sunt marfă, pentru ele sunt cumpărători în fiecare zi şi mii de bărbaţi le plătesc cu ora. De obicei, societatea le condamnă, fără să se întrebe ce fac, de ce fac şi cine le-a determinat să presteze astfel de servicii.

Julia şi Alisa sunt două surori care practică prostituţia de câţiva ani. Sora mai mare, Julia, are aproape 30 de ani, iar cea mai mică, Alisa, 22. Sunt plăcute la aspect, destul de amabile şi timide în explicaţiile pe care le dau despre profesia lor. Provin dintr-o familie numeroasă, în care nevoile şi sărăcia nu le-au prea ocolit. Au ajuns să presteze astfel de servicii nu din întâmplare.

Julia a fost traficată la vârsta de 16 ani, când a şi fost abuzată sexual. Atunci, timp de 5 ani, a fost forţată să întreţină relaţii sexuale cu sute de bărbaţi, fiind cumpărată şi vândută prin zeci de subsoluri, baruri, fiind transportată prin toată Europa. Primea o tartină pe zi, dar şi asta uneori din resturi. După ce a revenit acasă, i-a fost greu să înceapă un alt mod de viaţă. Trebuia să se întreţină, dar nu avea prea multe posibilităţi. Singura soluţie era să continue munca pe care o prestase în ultimii ani. Şi sora mai mică nu o ducea prea bine. O părăsise bărbatul cu doi copii. Alisa spune că aşa a ajuns nemulţumită şi dezamăgită de bărbaţi.

Bărbaţii caută “odihnă”

Cele două surori locuiesc sub acelaşi acoperiş. “Când ne sună bărbaţii şi ne invită la “odihnă”, noi le spunem din start că suntem două. Plecăm câte una doar când sunt clienţi permanenţi”, spune Julia. “Taxiul care este trimis după noi ne aşteaptă la marginea satului, ca să nu dăm de bănuit vecinilor. Doar mama cunoaşte adevăratul nostru “serviciu”, pentru că stă cu copiii noştri cât suntem plecate”.

Fac parte din elită, asta înseamnă că au de furcă cu bărbaţii din înalta societate: şefi de restaurante, avocaţi, poliţişti, recent, o achiziţie mai colorată – feţe bisericeşti. Sunt atenţionate să nu divulge funcţiile acestora. “Când aflăm întâmplător despre profesia vreunui client, suntem prevenite de ei că vom avea probleme mari dacă află cineva. Aşa că… limba după dinţi. Când le facem masaj, ne dăm seama ce statut au după spatele încovoiat, dar mai sunt şi alte semne”.

Clienţii lor, aproape toţi, sunt căsătoriţi. Aceştia le explică că soţiile nu le îndeplinesc fanteziile sexuale, de aceea le solicită pe ele. Fetele cunosc riscurile unor infecţii şi poartă prezervative cu ele oricând. Pot deservi câte trei clienţi pe zi, uneori ajung la cinci. Taxa pentru o oră e de 350 de lei per client.

“Dacă trebuie să deservim, de exemplu, cinci clienţi la saună, atunci fiecare achită această sumă”, explică ele matematica vânzării de servicii intime. Dar prima regulă e “Banii înainte!”. Pentru că au avut întâmplări când clientul a plecat fără să plătească. Clienţii care se comportă neadecvat, care sunt agresivi sau refuză să plătească, sunt introduşi în lista telefonică a fetelor cu nume foarte specifice, şi pentru ei ele nu mai au niciodată nimic de oferit.

Locul de întâlnire cu amatorii de servicii sexuale sunt saunele. “Noi alegem deja de ceva timp una şi aceeaşi saună. Înainte de a ne porni, sunăm administraţia şi întrebăm pentru câţi clienţi au rezervat-o. Fiindcă uneori suntem invitate la un număr de clienţi, iar când ajungem acolo, găsim mai mulţi”. Atunci când la saună sunt prea mulţi bărbaţi există şi riscuri. Au avut un caz când au trebuit să dea bir cu fugiţii. “Unul era în plus. I-am spus că nu intră în program. A început să urle la noi. Am fugit pe uşă cu hainele în braţe, bine că era vară şi noaptea”, spun surorile râzând. “Nu ne place să ne certăm cu ei, dar dacă nu le convin regulile noastre, aplicăm un limbaj mai indecent şi plecăm”, explică ele regulamentul de lucru.

Parola – numele fiicei

“Majoritatea clienţilor sunt permanenţi. Dacă ne apelează vreun necunoscut, trebuie să spună din start o parolă (e numele fiicei mele), să fim sigure că nu vom păţi nimic. Astfel ne dăm seama dacă merită să ieşim sau nu”, povesteşte Julia.

Aleg saunele, deoarece în apartamente au avut întâmplări neplăcute. Ultimul incident a fost cu un poliţist din Făleşti. “Vroia să-şi bată joc de mine. Şi ce dacă sunt prostituată? Nu-mi place când bărbatul se comportă ca un bădăran. Eu l-am refuzat şi pentru asta a încercat să mă lovească cu scaunul în cap. Mi-am scăpat pielea sărind pe fereastră. Era la primul etaj. Oamenii legii sunt cei mai agresivi”, povesteşte sora mai mică. Totuşi, ele susţin că agresivitatea bărbaţilor e un fenomen rar. Unii chiar le felicită de toate sărbătorile.

Tinerele spun că nu e vorba doar de sex. Uneori fac “consultaţii psihologice” sau doar masaj. “Mă dor mâinile, dar n-am încotro, că banul merge”, spune Alisa. Unul dintre clienţii permanenţi are 180 de kilograme şi le comandă pe ambele concomitent. Ele au porecle pentru cei mai speciali: “Tremurici”, “Rîîî”, “3 minute”. Sezonul cel mai productiv este vara, iarna au mai puţini solicitanţi. Totuşi, câştigă decent – cu mai puţin de 1000 de lei nu intră în casă. Nu fac reduceri nici pentru clienţii permanenţi: “Nimeni nu-mi dă o torbă de produse să mă întorc acasă la copil”, explică sora mai mare.

Preotul satului – la saună

Cazul cu preotul le-a şocat. “Într-o seară ne cheamă nişte clienţi la saună. Când am intrat, popa nostru din sat stă şi fumează pe un fotoliu. Mi-am ascuns ochii nu mâna şi mă gândeam să ies. Soră-mea, mai dezgheţată fiind, i-a zis: “Blagosloveşte-ne, părinte”, iar el, de-acolo: “Vino, fiică, să te binecuvântez”. A fost primul, din tot grupul, care s-a dat la noi. Când mă duc la biserică, nu-i sărut mâna, chiar dacă insistă. Într-un fel, îl înţelegem… I-a murit soţia”, explică Alisa.

Nu beau alcool. Cel mult un pahar cu bere. Nu mai cred în această plăcere, căci au suferit destul. Julia, atunci când a fost traficată, a avut un an de abuz de alcool, altfel nu ar fi putut accepta tot ce i se întâmpla. A ajuns să guste şi droguri. “A fost un caz când un poliţist mi-a pus în băutură un praf fără să ştiu. După câteva minute vroiam să zbor şi să mă arunc pe fereastră, nu înţelegeam ce se întâmplă cu mine. Poliţistul era din Chişinău”, povesteşte fata.

Julia doreşte să-şi refacă viaţa, iar fata ei, de doar 8 luni, să nu treacă prin ce a trecut ea. “Eu nu-mi sărut fata, nu pot să fac asta. Iar peste câţiva ani, când o să-mi vină soţul din închisoare, am să opresc tot calvarul acesta şi tot atunci am s-o pup”.

Ceea ce face e doar o muncă temporară, crede ea. “Ştii, am aşa o silă de bărbaţi, fiecare te atinge cum vrea el, îi simţi mirosul de transpiraţie, carnea tremurând. Pentru mine ei nu sunt decât o mobilă. Şi banii lor sunt murdari. Nu pot uita prin ce am trecut când eram traficată. Nu-ţi poţi imagina ce-am văzut eu. Câte 50 odată. Mă mir că încă nu m-am sinucis. Mai am o fată de 9 ani în Georgia, mi-au luat-o când eram vândută, dacă o s-o văd vreodată, înseamnă că viaţa asta a avut cât de cât un sens pentru mine”, spune Julia plângând.

Alisa visează şi ea la o altă profesie. Nu mai vrea să-şi mintă permanent copiii că se duce de fiecare dată la magazin. “Când mă întorc noaptea târziu, întotdeauna le aduc ceva gustos. La grădiniţă, când au avut concert de Anul Nou, cel mai mare a recitat cel mai frumos poezia din grupă, atunci mi-au dat lacrimile”.

Rugămintea fetelor

Au şi o rugăminte. “Te rugăm, când ai să scrii despre noi, să nu uiţi să spui ca nicio fată să nu facă aşa ceva. Nu e bine”.

Psihologa Lina Osoianu consideră că fetele care au ajuns să presteze asemenea servicii au avut anterior careva traume legate de abuzul sexual. Ea spune că 40% dintre tinerele care prestează sex comercial au fost victime ale incestului sau violului la vârste fragede. “Traumele acestea produc dereglări de personalitate. Fetele se simt murdare, inutile. Acceptă să facă sex pentru o singură motivaţie – banii”. Doar 20% dintre tinerele de acest fel pe care le-a cunoscut au reuşit să se reintegreze şi să-şi găsească o altă muncă. “Aceste tinere simt bariere foarte puternice pentru a se reintegra, şi cedează foarte uşor în faţa dificultăţilor şi a unui nou mod de viaţă, care le este necunoscut”. Psihologa mai explică că aceste tinere au o frică permanentă să nu fie recunoscute, privite straniu.

Art. 89 din Codul Contravenţional al RM prevede răspunderea pentru practicarea prostituţiei, însă până în prezent legislaţia R. Moldova, inclusiv Codul Contravenţional, nu conţin nicio definiţie a prostituţiei, care ar explica clar ce înseamnă practicarea prostituţiei şi ce acţiuni/inacţiuni ar trebui pedepsite. Norma contravenţională reflectată în acest articol nu corespunde art.7 din Convenţia Europeană pentru Apărarea Drepturilor Omului şi a Libertăţilor Fundamentale.

PS. Numele tinerelor au fost schimbate pentru a le proteja identitatea.
Polina CUPCEA

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

24 comentarii

 1. vasile

  vreau sa spun ca treaba asta bnu este atat de simpla cum credeti…
  da, exista fete ,abuzate ,traficate , exploatate, obligate, fortate, sa faca treaba asta. este o situatie tragica ,trista si din pacate fara solutii reale.unica solutie ar fi decapitarea retelelor,adica pedepse pe viata pentru traficanti,pesti si alte categorii de gunoaie…
  o victima a traficului de persoane, a abuzurilor sexuale ,fie se sinucide ,fie traieste o viata amara plina de amintiri urate,deci,parerea mea este ca o victima a exploatarii sexuale nu va practica acesta meserie niciodata ,mai ales pe bani.
  la alta extrema se regasesc persoanele care practica aceasta meserie de placere,fie pentru bani ,fie din ignoranta sau lipsa de educatie,invocand conditiile grele de trai,lipsa banilor si alte scuze eterne si patetice…
  daca ascultam aceste scuze, ar trebui sa avem cam 90 la suta din populatie,barbati si femei de la 15 la 80 ani,care practica prostitutia pe bani,deoarece ,viata este grea…
  pe timpuri, cand eram student,am apelat la serviciile unei prostituate , la mica publicitate din ziarul MAKLER. am intrebat-o pe fata care a venit, de ce faci meseria asta?
  raspunsul,da shi,is proasta sa ma duc la prasit….

 2. Nicu

  Mi-a povestit cineva despre un caz uluitor, care a avut loc in Italia, cand sotul si-a vandut sotia (unui moldovean)pentru ca aceasta sa se ocupe de trafic de ovule si care a ajuns mai tarziu, intr-un bordel. M-am crucit.

 3. Adi

  350 lei? de unde asa preturi? si inca la demnitari? paremi-se ca e cam nascocita povestea. sau ele stau intr-o fundatura de Moldova si acolo presteaza servicii pentru bohemia locala…))

 4. kleo

  Mi-au dat lacrimile. Cita durere au strins….unii intr-o viata nu aduna atita amar cit aceste fete. Da, e amoral acest mod de viata, dar cine din noi e pur? Totusi, le doresc sa-si gaseasca un alt rost in viata, mai decent, spre linistea lor sufleteasca si a copiilor.

 5. mirela

  cel mai mult m-a socat vestea ca are undeva o fetita de 9 ani!!! lume, lume si cum poti trai fara sa stii unde-i copilul??? daca aceasta istorie nu e nascocita atunci procuratura trebuie sa se autosesizeze si prin interpol sa demareze cautarea acelui copilas pierdut :(((((((

 6. lORI

  hai nu va mai shocati atata, ii plin orasul cu masini de zeci de mii de euro si la volan cu niste mucoase, uitati-va pe strada toate fardate si vopsite la temperatura de +35, de parc-s la deminstratie de modele, uitati-va cum sunt imbracate…nu mii jale de ele, intrebati taxistii cum incep de pe la 10 sara sa le culeaga de pe la camine si gazde inchiriate cu bani buni pe studente, o sumedenie de femei isi fac cariera culcandu-se cu sefii, pline garajurile cu verisoare, sau mia simplu deschideti orice publicatie de anunt si o sa vedeti cate apartamente se dau cu ora…si nu le mia faceti jertfe, caci stiu f.bine unde se duc, astea doua de ce nu merg la lucru in sat? stiti , ca o zi de minca la lider costa 100-200lei? dapoi de ce sa se duca sa se speteasca o zi pentru 150 lei.cand ele intr-o sara fac 1000?!

 7. lilica

  eu vàd PROSTITUIREA(raportul sexual pentru bani) ca un serviciu
  de ce nu se legalizeazà aceastà muncà?

  pàrerea mia cà acest serviciu este taxat numai de criminali,deaceea nu intervine statul

  statul taxeazà PROSTITUIREA comercialà 🙂
  criminalii taxeazà PROSTITUIREA sexualà 🙂

  in ceea ce priveste aceste 2 surori:se orienteazà cum pot si cu ce pot dupà situatie…sà nu fost situatiea favorabilà si sà nu maturizat societatea acest merit,nu cred cà le dàdea prin cap sà facà ceea ce fac…

  FELUL DE A FI A FIECàRUIEA VINE DIN NECESITàTILE SOCIETàTII

  CUM SI CU CE VOR TRàI LUMEA”””SERIOASà”””DACà NU VOR AVEA PE CINE JUDECA 🙂

 8. un bărbat pentru 60 de minute?

  în perioada actuală,femeile nu prea au de ce să se plangă…
  pentru că femeile au ceva ce bărbaţii, în marea lor majoritate, nu au (adică o gingăşie şi un farmec deosebit), au fost destul de pricepute şi, fiind solicitate, au ocupat cu sârguinţă marea majoritate a locurilor de muncă, toate pe care şi le-au dorit… în justiţie, medicină, bănci,economie, femeile au avut grijă să ocupe cam tot ce era de ocupat…
  este un proces firesc pană la urmă, vedeţi dv. – într-o gospodărie, un cocoş bine împănat ajunge cam la 20 de puicuţe…
  într-un viitor oarecare, nu este exclus ca bărbaţii să ajungă şi ei să intre în graţia destinului şi, pornind de jos,din stadiul de prostituaţi ai femeilor (atunci va fi mare ruşine să fim aşa ceva) sau secretari ghicitori în cafea, poate vom ajunge şi noi, aşa cum eram acum o suta de ani, doctori,judecători,ingineri, mineri si boxeri…dar pentru aceasta, hotărâtor va fi ce reuşeşte fiecare să presteze în 60 de minute…
  în rest, s-auzim numai de bine.

 9. vera

  VOIA si NEVOIA –
  intr-o unica viata.

  In statul nostru fermecat
  Cu sexul multi palma o bat:
  Preotii se relaxeaza,
  La sauna se mai distreaza
  Cu prostitutcele de treaba.

  Judecatorii prin raioane
  Cata favoruri sexuale,
  Iar procurorii – cu stelute
  Fac sex si ei cu mandrulite,
  Dorind, s-atinga alte tite,

  Numai ca nu in cabinete
  Ci arendeaz-apartament,
  Unde cheama fetiscane,
  Sa le faca tot ce vor:
  Femeile lor nu pot!

  Ce sa vorbim de tineret,
  Cand traficantii de persoane
  Au neamuri multe-n parlament;
  Pentru sume mari de bani
  Fete-au vandut multe, multi ani,

  Care s-au intors cu SPID,
  Facand, mamelor un chin,
  Statul nostru ponegrind,
  Sexul murdar practicand,
  Copiii orfani, lasand?!

  Cum sa nu se-ntimple asta,
  Daca-n statul ni-i sarac;
  Ramas fara loc de munca
  Tineretul a plecat,
  Dar s-ales si cu pacat?!

  Multe sex fac de nevoie,
  Altele – de buna voie…
  Banul strica fericirea,
  Facand, din iubire, scrum,
  Lasind, omul cu-amintirea:

  Despre viata si-al ei drum…

  ‘N statul nostru doar minciuna
  Bine traieste,din plin,
  Adevarul nu-i totuna,
  Liber, dupa cum ne spun:
  Banul este vagauna,

  Unde toti in ea se-ascund,
  Care practica hotia,
  Lasand, tineretul nostru
  Prin lume mereu plingand,
  Dupa copiii ce-asteapta:

  ACASA…sa revina,in curand!

 10. lilica

  Vreo 15 ani in urmà chind aveam cu 30 de kg mai putin si cu sexualitatea imaturà,am sosit in Italia…

  Prima frazà care am inteles’o pe drept cuvint m’a omorit, inchit am vrut sà fug pe jos acasà in Moldova a fost:

  “PUNETSI MINA LA INIMà SI RECUNOASTETI CARE NU S’A PROSTITUIT NICI ODATà…”

  OOOOOO,am zis eu,am nimerit in casà de nebuni.Unde nu te duceai toti vorbeau de sex…

  Lumea se prostitueste mereu nu numai sexual…

  Sexual este prostitutà acea persoanà,care vine la Moldova si zice cà am lucrat la o bàbutà,dar in realitate s’a dat huta huta cu feciorul bàbutii…deaorece de onestate are nevoe si aceastà profesie.Tu dacà stii cà ai avut sex pentru bani,trebue sà zici dreptatea…MINCIUNA este mai gravà ca aceea ce faci…

  Fiind sinceri nu esti judecat si pedepsit din punct de vedere spiritual…

  Acel care bea si mànincà exagerat tot este o prostitutà, deaorece treàeste numai in plàceri,ignoreazà orice responsabilitate a propriei sànàtàti…

  Dacà alcoolizatsii vor recunoaste cà beau pentru cà vor sà se sinucidà,deci sà omoarà creativitatea…vor fi cinstitsi,posibil astfel vor reusi sà schimbe stilul de viatsà…

  Sexualitatea este sexualitate,deci devine negativà dacà este insotità de minciunà…Orice comportament insotit de minciunà este o prostituire…

  Acei care dau mità sau eau mità…toti sunt prostitute…

  Deci lumea ne cinstità se prostitueste toatà…

  Deci,insàsi prostituirea este actiunea+minciuna…

  PUNETSI MINA LA INIMà SI RECUNOASTETSI ,CARE DIN VOI NU S’A PROSTITUIT NICI ODATà…

  Care nu a mers la un compromis,la o minciunà,care a refuzat o mità de a da sau a lua…suntetsi promovati oficial cu gradul numelui de prostitutà…

  Pàrintii invatsà copiii a se prostitui de mici copiii…ii invatsà a fi necinstitsi…

  Toate mitele la scoli,universitàsti este un exemplu care cuprinde fapte ne cinstite,deci prostituire…

  INCERCATSI A TRàI CU ACEASTà CONSTIINTSà

  LUMEA ISI PROSTUTUEAZà INIMA SI CREERUL nu numai organele sexuale sunt in piatà…(scris de mine chitiva ani in urmà)

  astai calea spre cresterea mentalà socialà

  NIMENI NU E DUMNEZEU CA Sà SKIMBE CEVA…dacà e asa, asa trebue sà fie

 11. Slavic din Franta

  “repMODOVA” exporteaza DOAR muncitori necalificati la constructii in rusia,adica robi. Fetele noastre din familii social vulnerabile sunt vandute,ca niste animale din targ. aaa , mai uitat sa mai adaug ca suntem exportatori si de Ofrgane Humane….
  sa le multumim moscovei si mancurtilor locali…

 12. Slavic din Franta

  una ma inerveaza la oamenii din Modova,se plang ca aia nu e bine aia e rau,dar nici o data nu se intreaba de unde vine acest rau. Sapa mai adanc,politicenii Ocupatia ruseasca ce nu ne lasa o data’n pace si ne hartuieste de ani buni. moscovei nu le convine in Moldova prosperitate si Stabilitate … Bah !!! Fratilor intelegeti voi asta ??? Nimiceste raul de la radacina…. si unde e radacina raului nostru ? e la moscova in partidele centru-stanga din Modova sovietica.

 13. Mara

  Limea in intre ime se tine pe ameni onesti, intelligenti si de incedere, sartori la nevoie!
  Daca tu, Iulica, ai râșchirat picioarele si nu ți se mai închid, apoi ai mai cascat si gura si nu-ti mai incape limba înapoi in gura ,- nu-i judeca pe toți totuna!
  Ai maturat cu limba ca vaca cu coada, prostituind si spurcand toată lumea!

 14. vera

  CONSTIINTA si NEVOIA

  Prostitutia-i Minciuna
  Care merge ca furtuna,
  Cine-n mreaja-i nimereste
  Ca si ea se proslaveste!

  Zisa domnul in Cuvant,
  Nimic sfant nu-i pe pamant;
  Preotul parca-L slugeste,
  Dar la cel rau se gandeste

  Si o ia prin “popusoaie”
  Dupa pofta ce-l cuprine,
  Practicand, sexul din lume,
  Chiar de nu i se cuvine,

  Procedand, ca niste curve,
  Care Domnul i-l mintesc,
  Cu sfintenia ‘ scirboasa,
  Ce crestini impartasesc

  Si pe Iisus i-l slavesc…

  Ce sa zici de aste fete,
  Care de nevoie fac,
  Mai putin pacat ca altii,
  Care om au impuscat?!

  Plina-i lumea de minciuna,
  De omoruri, de hotii,
  Constiinta-i una buna,
  Dac-o pierzi: ‘zero ramai!

 15. lilica

  Si incà odatà pe tema capitalizmul,deci a celui fàrà partea productivà a socializmului…

  Judecatsi socializmul,pentru cà nu atsi tràit pe un timp indelungat in o tsarà capitalistà unde tot se cumpàrà si se vinde,unde valorile si demnitatea a murit odatà cu plàcerea sexualà…

  Un pic de socializm cu responsabilitàtsile sale sufletesti nu numai responsabilitatsi ratsionale care le dezvoltà capitalizmul AR FI MASURA EXACTA pentru Moldova…

  Afirmarea lui Friedrich Nietzsche:”DUMNEZEU ESTE MORT,ca urmare omul este liber”- ne permite sà intselegem cà putem fi stàpini pe noi si pe viatsa noastrà,ne permite sà fim responsabili de tot ce se intimplà in viatsa noastrà,fàrà a invinui pe Dumnezeu,soartà sau pe cineva…

  Nimic nu se intimplà din intimplare.Tot ce avem in viatsà este rezultatul faptelor fiecàruea.

  Orice boalà este creativitatea noastrà si aceastà creativitate ,deoarece ne duce in jos este foarte comodà.Intii pentru cà nu trebue sà faci nici un efort,mergi ca bostanul in jos,in al doilea rind pui in obligatsie toate persoanele care te incunjoarà sà te slujeascà,sà ti se supue PENTRU CA TU ESTI BOLNAV…

  Constiintsa este cauza tuturor bolilor…

  Persoanele imature se imbolnàvesc pentru a pedepsi sau a supune,pentru a avea atentsie ne meritatà…

  Prin sexualitate putem doar FI cinstitsi…

  Ce se ascunde mai mult ???Libertatea sexualà,deaceaea dacà vom zice dreptatea cu cine ne ducem si de chite ori,vom fi ca rezultat mai cinstitsi in toate directsiile…

  Incercatsi…vetsi vedea cà energia pozitivà se duce la cap, dacà esti onest si atraversind toate punctele energetice te impune de la sine a fi cintit in toate( VORBIRE,COMPORTAMENT).

  Dacà incepem a ascunde aventurile plàcute e inevitabil cà vom purta in aceeas bortà negativà si alte actsiuni…

  Fim cinstitsi cu totsi in sexualitate si sà ne invàtsàm a vorbi despre sexualitate ca despre un ritual…ne va aduce la o minte limpedà si sànàtoasà…(amintiri din copilàrie) 🙂

 16. lilica

  COMPLIMENTE SURORILOR Julia şi Alisa PENTRU CURAJ SI ONESTATE

  BRAVO FETELE,VOI DESCARCATI DE TENSIUNE TOATE ANIMALELE DE PE PIATà,altfel se vor impusca demult intre ei 🙂 🙂 🙂

 17. Sashka

  Las ka nus ele kiar asa de kinuite.nu le mai plingeti de jale.ce au kauta in ***** lea intrat.puteau sa munceaska la cimp.nu kred ka aveau sa moara de foame.plus la toate,makar avea sa poata sa-si sarute kopilul si nu in mai mintea ka pleaka la magazin.da cine si va da in laturi de la o mie de lei in kiteva ore pe kind tatal meu lukreaza prin straini ku 300 de lei pe zi.La ele inka e bine.las sa se uite la altii kares fara mini,fara picioare sau mai ales nau ce minka

 18. lilica

  Sà Mà IMPUSTE CINE VRA, SINT GATA…DAR SINCER Sà SPUN NU VàD NICI O DIFERENTà INTRE UN POLITIC SI O PROSTITUTà…BAH BAH

  pentru a jàli o personà trebue sà fii o persoanà,nu o fiintà ca mine…EU IUBESC TOATà LUMEA ASA CUM ESTE,dar am opinia mia

  orice muncà este acceptatà si copilul poate fi iubit mult mai mult ca o persoanà prezentà

  important e sà NU UITàM Cà SINTEM FIINTE UMANE SI NATURA NU ARE REGULE…animalele au inventat regule si moralitàti comode

  FITI FERICITI IN VIATA RESPECTIV SITUATIEI

 19. TANIA

  chiar daca e greu în viata,daca nu ai bani,haine,casa, masina,nici într-un caz nu trebuie sa ajungi sa prestezi servicii sexuale,trebuie sa cauti de lucru,oricare n-ar fi el,doar sa nu ajungi sa te vinzi pentru citiva lei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *