Omul de Gardă: Ion Potoran

293-potoranÎn 1992 a fost pe prima linie de foc în războiul ruso-moldovenesc din Transnistria. A luptat fără să de înapoi, nici chiar atunci când un obuz inamic l-a rănit, şi l-a ţintuit mai apoi în scaun cu rotile. Nu durerile proprii l-au deranjat, ci pierderile Moldovei.  “Vedeam cum tovarăşii mei de arme cădeau fără suflare”, a declarat de nenumărate ori Ion Potoran. A fost pe prima linie şi după 1992, la toate acţiunile şi manifestările patriotice organizate de către combatanţii care au apărat independenţa şi integritatea R.Moldova. Chiar dacă a mers peste tot în scaun cu rotile, nu a renunţat să îşi facă glasul auzit, când este vorba de soarta R.Moldova, de adevăr, şi de justiţie pentru victimele războiului din 1992.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *