După munca în SUA – acasă la ambasador

Marţi seara, pe strada Drumul Viilor, tinerii moldoveni au fost puşi la loc de cinste. Ambasadorul american în Moldova, Dl Chaudhry, a găzduit jurnaliştii pentru a prezenta şi încuraja pe cei care acceptă programul “Summer Work  and Travel”. Acest program oferă studenţilor moldoveni oportunitatea de a merge în Statele Unite ale Americii pe timpul vacanţei de vară, pentru a descoperi America, a experimenta democraţia acesteia, a-şi face prieteni, a descoperi o nouă cultură şi a acumula experienţe profesionale.

În acest an, în perioada mai-septembrie, 2496 de tineri  s-au bucurat de o şedere în SUA de 4 luni. Conform declaraţiilor acestora, programul dat este o adevărată şansă şi o foarte bună experienţă. Când îi întrebi despre America, toţi îşi amintesc despre libertatea şi lipsa de prejudecăţi pe care au descopert-o.

Să mergi în afara ţării nu este doar o oportunitate de a descoperi o altă ţară, dar în acelaşi timp e şi una de promovare a Moldovei. Pe timpul şederii lor în SUA, tinerii devin adevăraţi ambasadori ai ţării lor. La întrebarea cum sunt văzuţi tinerii moldoveni cu ochii unui ambasador american, răspunsul este simplu: ei sunt foarte deştepţi şi muncitori. Ambasadorul Chaudhry consideră că anume aceşti tineri reprezintă viitorul ţării. Cu toate acestea, condiţiile de aplicare la program devin tot mai complicate.

Anul trecut, 23% dintre aplicanţi au depăşit valabilitatea vizei  şi au rămas în SUA.

Celine Jankowiak, 
stagiar ZdG


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *