Două blocuri locative noi pentru angajaţii judecătoriilor

440-judecatoriLa începutul lunii septembrie comisia pentru selectarea solicitanţilor înscrişi în lista angajaţilor din sistemul judiciar care necesită îmbunătăţirea condiţiilor de trai a aprobat Regulamentul care vizează modul de selectare a solicitanţilor care necesită condiţii locative mai bune.

În hotărâre se spune că la 30 iulie 2013 între CSM şi “Basconslux” SRL au fost încheiate 2 contracte, din care rezultă că vor fi construite două blocuri locative în mun. Chişinău pe străzile Alecsandri şi Ceucari. Deoarece terenurile unde vor fi construite blocurile aparţin cu drept de folosinţă CSM, acesta fiind beneficiarul unei cote de 40% din spaţiile locuibile din complexele locative edificate, apartamentele vor fi repartizate angajaţilor din sistemul judiciar la un preţ redus comparativ preţului de piaţă.

Regulamentul prevede modalitatea şi condiţiile de selectare a solicitanţilor de îmbunătăţire a condiţiilor de trai şi stabileşte că: dreptul pentru obţinerea spaţiului locativ în condiţiile contractelor nominalizate se acordă doar o singură dată şi au calitatea de solicitanţi, în condiţiile prezentului Regulament, următoarele categorii de angajaţi ai sistemului judiciar: judecătorii instanţelor judecătoreşti din mun. Chişinău care nu dispun de spaţiu locativ sau dispun de un spaţiu locativ insuficient în raza mun. Chişinău; angajaţii instanţelor judecătoreşti şi ai CSM care nu dispun de spaţiu locativ sau dispun de un spaţiu locativ insuficient în raza mun. Chişinău şi la data depunerii cererii au un stagiu în sistemul judiciar nu mai mic de 6 luni; de asemenea, pot obţine aceste apartamente judecătorii care domiciliază în mun. Chişinău, însă activează în alte instanţe din ţară şi nu sunt asiguraţi cu spaţiu locativ la locul de muncă sau dispun de un spaţiu locativ insuficient în raza mun. Chişinău.

Potrivit regulamentului, la selectarea solicitanţilor se va ţine cont de: stagiul de muncă, condiţiile actuale de trai, numărul membrilor familiei. Comisia va verifica cererile depuse de solicitanţi şi în caz de necesitate va solicita informaţii şi documente suplimentare.

Lista solicitanţilor de acordare a spaţiului locativ, stabilită de Comisie, va servi drept temei juridic pentru încheierea contractelor individuale de investiţii între solicitant şi SRL “Basconlux”. Listele vor fi publicate pe pagina web a Consiliului Superior al Magistraturii şi Asociaţiei Judecătorilor după data de 20 octombrie 2013.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Adriana

    DA! DA! DA! Aproape în fiecare zi se publică rezultate ale investigațiilor despre bunurile deținute și NEDECLARATE ale judecătorilor, ajungeți-i din urmă și mai dați-le câte un apartament! ”Săracii” de ei! Oare judecătorii fac parte din lista persoanelor social-vulnerabile, cărora urmează a le fi acordate apartamente la preț redus?! Oare nu mai sunt familii în Moldova, în particular în Chișinău, care ar beneficia de aceste reduceri?! Cunosc o familie compusă din 3 persoane, dintre care un invalid din copilărie, locuiește într-o odaie, încă în 1997 a fost inclusă la pretura Botanica în lista persoanelor cărora urma a le fi acordat spațiu locativ ”în primul rând”, dar până în prezent situația nu s-a schimbat: rândul ”a murit”…

  2. Decebal

    Eu nu inteleg una… Se dau spatii locative numai la institutiile de drept si de forta… Da sanatatea, educatia, ecologia, transportul etc… Ce aia nu sunt oameni?
    Soar trebuie de dat bumbonele cei care pot baga la duba si da cu bata?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *