Omul de Gardă: Dorina Străjescu

286-strajescuDorina Străjescu, directoarea Gimnaziului din Leordoaia, Călăraşi.

A menţinut timp de zeci de ani interesul pentru educaţia în limba română în satul său, ocrotind şcoala de diverse provocări ideologice. Şcoala din Leordoaia este foarte mică, cu doar câteva zeci de copii, dar Dorina Străjescu a menţinut interesul de carte în acest sat cât s-a putut. Atunci când a fost lansată campania de închidere a gimnaziului pe motiv că sunt prea puţini copii la Leordoaia, doamna Străjescu a continuat pledoaria pentru ocrotirea drepturilor copiilor la educaţie în limba română. Chiar dacă şcoala a fost închisă, ea nu renunţă la cauză.

Premiile Omul de gardă pentru luna iulie vor fi înmânate astăzi, în cadrul manifestării dedicate aniversării de 6 ani a Ziarului de GardăPreluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Dina

    Recunosc ca sunt foarte putini oameni cu asa Inima MARE… Am cunoscut-o pe doamna Strajescu foarte putin, dar am inteles un singur lucru, a suflat viata in tot ceea ce a facut. Eu va apreciez mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *